各位業主們,你地有冇加租?

275 回覆
691 Like 21 Dislike
好撚勁? 人外有人呀 ,你個口吻黐晒落租客個邊咁,彈弓手藝術都唔識 ,好打極有限啦
唔會2邊都收半個月咁狼啊嘛 係咁二 收1000飲茶都得啦下嘛
我無話自己好勁啊
見你以為自己好勁我先話你聽咋嘛

唔係痴唔痴曬邊邊既問題
我都講左 偏離市價多實會加 我都唔係on9
但如果加都係加得個5%
我就當買保險 佢準時交租 我平少少 公平交易
仲有 你唔要面ok 我無意見
咁我要面得唔得
有必要同d窮人(我d 細價2房舊樓黎既)因為一千幾百蚊係到彈弓手咁柒?
生約唔加租都係正常 完咗生約先黎料架啦 不嬲 ,全部樓正常 按揭 合法做得放租 ,打開兩年釐印,第二年未行返就加咗打過張新釐印,講真做咗劏房之外,我諗都比較少咁做, 提一提你有好多業主都係會選擇完埋生約 先加啫,咁大反應
留意番,就係為咗慳番aa份佣同業主deal,然後你自己去文員店買份租約同業主簽再去打厘印。咁做大家都可以慳佣你又唔駛搬
咁你一千幾百唔care 啫 ,人地加一加多幾千一個月 咪care ,你咁封閉自己思想,點學到嘢啊 ,你呢啲咪自大嘅表現lo。
租金升可以帶動估值升,做人唔好咁短
張里印好少事 每人幾百蚊
真係要加 1個月租金差額都多過里印啦大哥
咁你加個幾%有無幾千蚊一個月啊 答我啦
我之前嗰一對就係 夠膽死M巾抌落馬桶,落雨又可以唔閂窗搞到個窗台滲晒水
其實已經唔敢加租, 19年到而家都無加過租.
再打過又多幾百 ,千幾蚊至2千蚊啦 ,睇你咩租價嘅樓啦,我講坊間個做法啫 ,又唔滿意呀 話咗你份人…
係啊,最慘係如果加租逼走而家住緊嗰對,你唔知嚟緊個新租客係咩人。 又唔係等錢使,穩穩定定就算
AA要做既就係要你地做交易
理閪得你埋單賺定蝕咩
我講人地 我幾時話自己 ,呢招係我識其他老細教落 ,咁人哋真係間間收3-5萬租呀麻, 如果我自己架話,岩岩加咗個客2500lo 都係開加12% 預佢講到 8% 最後加10%成到, 因為兩年前之前 平咗小小俾佢 ,收入穩定行業
人地業主唔加大把錢 又唔得
係AA先咁緊張要幫你搵新租客

個AA咁好人幫業主諗埋 唔收佣呀笨
算啦 我唔想就呢個話題同你嘈落去
鍾意加咪加 唔加咪唔加
邊有嘈啫 都係討論啫 你咁鬼激動
業主就唔仆街咩?
加完價個租客都唔會走既話,業主唔通唔加?

利申:租租
減左都冇人
我講多少少自己諗法

我比較傾向寧願收少dd都無所謂
係因為早2年 試過真係咁啱3層樓同步要搵租客
煩到我仆街 三不五時就過去有d唔知乜嘢要搞要睇
有時d撚樣睇完樓唔關窗 落雨 濕曬 但咁多aa睇過
個個都話唔關事㗎啦肯定
煩左成個月有多 怕左
成班兒登租租又想扮業主帶風向
身邊幾個fd連埋我都續約加8-10%左右
只要唔係加得咁過份啲租客咪又係繼續簽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞