各位業主們,你地有冇加租?

275 回覆
691 Like 21 Dislike
你係家庭客? 我都唔理,我叫租客自己揾人整,係租到扣
Keep住好租客
賺多過雞碎換個難鬼租霸輸十成
其實aa點知個單位就快完約?
無錯,過一年定唔知兩年租約先show平均每月,唔夠就show總數
香港多啲巴打你呢類包租公就好
我係家庭呀
所以我先話如果佢加我都照租,如果要我自己搵師傅又麻煩又要時間,佢啲師傅好似一Call就到咁
未交吉換鎖
報得警

學到野 , 因為啱啱加完租 簽咗張新既 自己搞釐印 都係show 月租幾多 , 入到黎俾佢張16萬幾釐印嚇大一大 ,以為月租嚟,心諗層樓過億 先租到呢個價 真心有米
見好就收啦 師兄 一陣間玩玩吓業主真係加你租
咁如果到左限期交屋個日
佢真係左扣右扣 我唔肯還鎖匙 AA/業主係咪無租客符
定係佢地會玩到 一日唔還鎖匙 逐日係按金繼續扣
唔好意思, $300都嫌貴, 著緊屋村買$180 新伯倫 New Balun
收到業主加租不妨私底下傾吓,下調減幅慳番aa份佣再計番個淨加幅值攤分去月租,然後自己去文具店買份租約同業主簽過
聽過租霸未
租霸最惡
法例係保障租客多過業主
咁咪即係租務糾紛,齊齊上庭lo , 到時又搵公證行,搵律師樓唔細數目,通常捵嚟捵去 最後都係大家傾好一個settle既位讓下步, 總好過為嗰幾萬蚊上法庭,得不償失。
一蚊都冇加比租客 見佢乾乾淨淨仲幫佢換咗新冷氣
唔加
on9㗎咩 租客準時交租 仲走去加租完全係倒自己米
醒條撚
加左個租客都一定焗應承
因為佢地都知而家個個都加租
就算唔續租都好快搵到下一個租客
傻鳩業主
續約邊有業主會搵aa搞
一年前係
而家個市唔同晒
而家係租客求業主租俾佢地
加佢5%好未
一年就0.6個月租
你換一個租客
油轉面油 佣金 免租期7日 空租期
隨時over2個月租金損失
何必呢?
唔好弱智
租客一樣怕麻煩
同埋佢地都知出面度度都加
唔會隨便搬架on9
租盤好渴市 講真唔計呢兩個月,早兩年樓跌 ,租升。直頭係 AA打黎R 盤租 提你張約就到期 仲上心過你 , 再早幾年 真係未收到呢d電話 ,通常都係 話咩咩新盤開賣 點點點 / 問你層樓放唔放賣 有客搵緊呢種盤
冇聽過彈弓手 ?
難道你覺得你一言既出駟馬難追?
租客準時交租
如果係低過市價10%以上 我先會考慮加
個少少錢算數啦
換租客先係重皮
呢個真,一支公或者兩公婆就無所謂
一家大細嘅話都係俾業主乸住個春袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞