寧為玉碎不作瓦全 字節跳動據報寧關閉TikTok在美業務也不出售

304 回覆
611 Like 5 Dislike
所以我覺得係經濟制裁>國家安全
正如中國幾年前就學人講搞5G 轉個頭就晶片制裁
衣加有一個咁sustain 既statistic source
就要封鎖佢 以防佢慢慢長大,係佢未壯大之前滅左佢

同一個問題
fb, YouTube 又會唔會影響法國/其他國家既政治立場片段呢
冇理由雙重標準呀
呢d唔係法律黎 今日set 50%觸及率 聽日60%就=唔安全?
Fb, yt 又會唔會公布佢哋嘅演算法出黎?

衣加就係玩緊 誰大誰惡誰正確
套用一句說話
佢唔係現場出現就無事 去得個到就要預左有風險
美方要求TikTok背後的中國母公司字節跳動與TikTok正式斷絕關係,否則將禁止美國的Apple和Google應用程式商店上架此app。

其實開間分公司斬件出黎唔得咩

定其實講中左Tiktok係監察Apps
比支共收集資料
美國要求佢斷關係

其實搞分公司keep返佢都可能得
除非背後係有咩不可告人不可分割既野
賣完拎你個演算法比google/facebook抄仲洗要?
美國佬都係仆街嚟架啦, 得啲cctoy先覺得美國好撚正義, 咁撚on9
正常情況下,大家唔會show 底牌,用媒體去影響選舉結果
因為只要大家意識形態差唔多,邊個上都無所謂,係同一個規則內點競爭都可以

Trump 被搞死,係因為佢意識形態唔同
Deep state 要搞死佢,因為建立左咁耐的規則唔可以大變
Google 個演算法,deep state 點會唔知
如果係經濟原因
歐盟唔會出現到,中國唔會入到世貿

對於西方國家,你可以賺我錢,但要跟佢地o既政治規則玩
抖陰個recommendation system喺美國都係最top嗰批ig同youtube都要學佢

然後比人話冇咩技術唔好因為政治立場就無視曬所有嘢好冇
大大: who fucking care
幾十億?
我智障表弟嚟,啱啱學識上網,有怪莫怪
应该,等着看现实版美帝崩裂
根本身有屎
邊似黃絲搞港獨
黃台仰叫人玉碎
點知黃絲唔係移民就係上深圳
企咁硬唔賣, 唔通真係有國家機密?
證明背後有幾撚多野唔見得光
未見過大陸咁有骨氣, 呢鋪撐
幾百億好少者
收撚皮啦,你Ai algorithm 係mean 嚟,最後都係 sell ads

屌你老母,講撚到TikTok 識計算地球上所有粒子碰撞嘅機率,預測到未來1000年嘅氣候變化咁。

on99,事實係個廢app 專sell 自殺自殘,奶共審查,垃圾到無倫

recommendation system叫最core既技術。驚比人買左。
仆街,怪唔撚之得你地咁撚鍾意拎個qr code黎打飛機啦。
唔好因為政治立場奶晒所有野先得架
唔執正契弟
美國就係知道共產黨唔會賣(遲啲唔知會唔會又縮)
支持執左佢都唔益美國
支持支那人寧為肉碎
美國佬可以即刻ban
新加坡人喎
反制番美帝,香港禁facebook
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞