[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (222)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
旺角場草地踢一圈算啦
理文下月最後3仗將鬥均業北區、深水埗及傑志,主教練曾昭達完場一刻稱鬆一口氣,表示離冠軍只差3步,重申會在餘下3場「決賽」做好自己,不能掉以輕心,「南區主場威力很強,球員都知道這場有多重要,發揮和決心戰勝一切」。

當選賽事最佳球員的胡晉銘稱今仗贏在決心和耐性,「我們踢得很有耐性,去到下半場藉對手體能下降時把握機會,很善用一場波90分鐘」。這名26歲港腳職業生涯未染指過聯賽冠軍,進入最後直路他稱餘下3仗要做好針對部署,「之前在飛馬和東方取得錦標時,自己參與不多或受傷無踢過。自小踢青年軍時,睇住老一輩如林嘉緯或盧均宜成為三冠王或連霸,自己都渴望有這一日。希望今季可攞到冠軍返來,未來兩仗對中下游球隊泊大巴時,要找方法如何拆解」。

南區17戰30分排第5,主帥楊正光表示,球隊上半季狀態理想,但下半季有少許滑落,承認近期表現欠佳,「作為球員或教練總有低潮,未來3仗如何戰勝低潮,為球隊爭取最好成績是重要,球員要為自己而戰」。

https://news.mingpao.com/ins/體贏/article/20240427/s00006/1714212419665
屌load錯咗
係失1分,都唔洗
我load咗做 1分都唔洗失
樓主pin this

不應過早慶祝
只要5.1 東方拎1分都等捧盃
又口風執囉唔好充數
南區唔搞?
作為球員或教練總有低潮
達蛇幾時高潮過?
順便食八合里
係邊線摩連奴式鳩衝果陣
銀牌
元朗囉 算唔算 雖然係助教
不及堅堅廣州跑出球場
好似小飛俠咁?
講緊今季
贏波yeah下者有咩問題?
贏波你都yeah….咁撚冇志氣嘅你哋
一個月後大理文登基贏埋足腫盃

雙冠皇
BOLASPORT.COM - PSSI has finally opened its voice regarding the widespread news about Crystal Palace midfielder Jairo Riedewald who is believed to want to defend the Indonesian national team.

印尼癲撚左
又準備多一件
前荷蘭殖民地真係幾屈
撈面唔自爆有排屈
18年後可能香港都做到
東南亞係咁派passport 點打呀
弱弱一問,其實有冇人覺得保利臣唔廢,係個波去咗艾華頓度先變咗要多做掃蕩角色,咪好似好隱形咁

我記得基爾頓都俾人笑咗好耐,係加咗巴爾拿同埋兩翼變安永佳同加維蘭就開始俾人吹奏球王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞