[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (222)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
對北區同SSP都失分就真係算吧啦
最後一場大桀忐贏3:0
過到東南再討論
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20240427/bkn-20240427170843986-0427_00882_001.html

港超聯 入波做救世主 基華尼頓:已吸取上季經驗

周六(27日)作客香港仔運動場的理文,於港超聯以1比0擊敗冠忠南區,其中後備入替的基華尼頓(Gil)就成為「黃黑軍團」救世主,這位巴西前鋒對打破入球荒感開心,並相信球隊吸取上季爭冠失利經驗,有信心能隨球隊捧盃。

力爭首座聯賽錦標的理文,今場雖然場面佔優,但面對南區頑強抵抗,遲遲找不到破門良方,直至下半場才靠後備入替的基華尼頓一箭定江山。Gil傷愈復出後終於斬獲士哥,兼打破3個月入球荒,Gil入球後不斷用葡文喊出助語詞,激動地脫去上衣,做出招牌模仿野獸的慶祝動作。「好開心可以用入波幫助球隊,過去3場波我不斷嘗試,唔夠運入波我都幾失落,不過最緊要今日做到,感謝上帝,令球隊保住爭冠優勢。」Gil賽後表示。

理文全取3分後,繼續保持榜首領先優勢,餘下3場聯賽賽事,Gil相信球隊已吸取上季衝冠失敗的教訓,並且已有所成長:「我哋透過上季學習咗好多嘢,嚟緊幾場波都唔易踢,希望球隊繼續保持專注。」
Errrrr
梁諾恆琴晚輸第一球充分體現轉身慢唔靈活既弱點

無端端跟跟下唔跟
石門要失幾多分先會唔使踢天王山已經分到勝負
據博主嘮個球啊曬出的照片顯示,中國香港代表隊主帥約恩-安德森現場觀戰了深圳新鵬城主場迎戰青島海牛的比賽。

這場比賽中,深圳新鵬城在主場1-3不敵青島海牛,為深圳新鵬城打入進球的隊員是蒂亞戈-安德拉德,為海牛隊進球的隊員分別是馬丁-博阿基耶、劉軍帥與埃文斯-康瓜

快d簽約啦!
問ceo點編
安蛇真係幾有心
理贏哂失1分都唔洗
安蛇都做好鵬友?
而家差3分啫,尾場kidchild大炒4球咪反cup到
傑咁都cup到我去石門裸跑啦
3-0嘅話睇得失球定對賽作客入球?
贏到東方南區再講
每場MOM係安達臣揀冇到就助教揀
充數球隊
咁失多1分點反cup
真係贏咗,我係未來人
總得失球
直接喺球場跑會唔會方便啲
旺角跑去石門又點話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞