見到有人講鬼佬用到木餐具,點解香港唔得

164 回覆
366 Like 75 Dislike
你係咪盲定點 其他post我都係屌港共
唔知點解你呢類移民人士 好似特別人地客觀討論 就當正人大公文匯咁 香港人之中你呢類係最黑人憎
講親外國無咁好地方就發哂癲
就咁睇facebook啲相 香港班友應該用cheap雞大陸嘢啦
港共又無guideline比佢地 淨係on99”市場會自然搞掂”
執行得柒 好事都變壞事
咁咪係囉,你都識講用筷子食到嘅嘢,咪已經用緊木筷囉。
咁唔用筷子食,飲嘅嘢又做乜9要轉埋用木
鬼佬得半個鐘lunch 食乜鬼正餐 好多人都食三文治 包 沙律算數
鬼佬自己都屌重稅啦屌
你係咪黎到過得太苦 一有親唔係世外桃源既說話 就會trigger你個弱小心靈呀my friend?

話重稅就係水深火熱 有福利同pension架
食Meal Deal
同埋FAST FOOD D紙/木餐具放出黎任你自己拎 自己自律
學似香港成機 +價 / 賣1蚊係到賺錢為實咩
我就見到有唔少人拍片,講D飯食唔到,D麵用叉食唔到
我就RR地頭

呢兩樣筷子食唔到?
成日話人地乜 我地乜 一跟就跟晒啦 on9野就學到足 人地有自由 有民主你有無啊? 人地放工唔洗ot 你又得唔得啊?
我唔係同你拗筷子食到D咩
我講緊本身唔係用筷子食嘅嘢做乜同我轉曬用木
柒夠未你條撚樣
次撚次都衝出嚟柒
除左扒類

有d咩?
你D思維同班高官一樣,除左鋸扒乜都唔識,同你講嘢都嘥9氣
下,大家一齊討論下有咩問題?
重稅咪重稅
你老母香港宜家咪又加緊稅
準備好交撚左稅未啊屌你
有思考就唔會出咁既法例啦.........
福利你食得幾多?
pension 以而家既環境你肯定到你夠資格拎個陣仲未爆?
其實啲環保撚唔鍾意搵代替品
你諗吓點解就算有幾多科研數據都好
但係冇環團會撐核能
佢哋嘅終極目標就係要你無條件接受佢哋嘅生活方式
因為佢哋覺得佢哋有能力犧牲就代我哋都有義務犧牲
甚至只係用環保推廣極左思想(e.g. Green New Deal)
飯都一啲啲
有啲炒飯炒到好乾身 唔識黐埋一舊咁都唔知點夾
你話飯碗都可以拎起嚟扒 但係成個飯盒咁樣點扒
乾身用紙就易"筆"好多
但拍片個班唔係筆抄飯,係筆大舊飯

其實我都唔同意環保餐具,但奈何好多都係專登拍片吸引眼球而無用其他更直接方法食

我見有人食麵係拎紙叉黎食之後拍片屌個叉
佢嘅觀點就係只要用到筷子食到,就無必要有其他餐具
咁我都可以話夾黎食嘅嘢可以篤穿黎食,扒落口嘅嘢都可以用一支棍食,用筷子其實都浪費咗1支棍,好唔環保
好簡單,因為人地鬼佬都用可降解餐具compostable, 唔會咁on9一刀切用紙餐具,加上人地有垃圾回收意識,用嘅抹手紙餐盒都係用回收料

香港連垃圾分類都未做到,直接跳過咁多嘢直接搞環保餐具根本係cls
收皮啦
弱智
講到香港好撚閪平咁
好,咁你跟美國啦
老細唔俾AL你都唔犯法
咁係睇間餐廳比咩餐具啫
好似去麥當勞食粟米 隻木匙羹平到筆唔起嘢
每次食都要拎起隻杯飲水咁 再撥落個口度
但係咁樣隻匙羹已經發揮唔到佢筆嘢嘅作用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞