GUNDAM SEED系列討論區30 - SEED FREEDOM 25 APR見

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
條新女同真一樣要人讚
小說好似有玩埋食字雙關
上次揸正義+揸命運同正義打先輸
佢連阿真都睇唔起,點會理平凡嘅自然人
細個見到兼用卡會屌出聲
依家見返兼用卡係感動到眼濕濕
如果阿斯蘭係有人望(指吸引人帶)
就唔會一戰之後寧願做保鑣alex
二戰之後做個小終端特務啦

zala家果啲激進派就唔好提啦
我估阿斯蘭抱持果種心態同現代德國人差唔多
師出有名係歐亞用核彈

莉古絲係做到加成效果,但其實冇綁架佢,個plan都可以照行
奧布同aa都係要出兵反對

話個劇情係爭女搞到打仗,我覺得唔係太啱
福田好似話奧菲間房有莉古絲既肖像畫
果陣係50集睇幾十次,如果今次啲兼用卡由第一場用到最後打boss都得兩三套睇下你會唔會叫回水
00劇場版由第一季開始完整plan好
呢套擺明夾硬出嚟做fans service賺錢
所以啲嘢塞到好密好多場面要重現

Btw福山潤個工程佬先正 喺呢個1.25倍速度佢自己再1.25倍
同埋有個位唔係好滿意 , 不沉艦大天使號陪咗大家咁耐要收皮 , 竟然唔畀返啲回憶鏡頭嚟 , 仲要無人致敬 . 大家果然只係想玩新玩具
其實依套都係plan好,個劇本20年前兩澤千晶已經寫左前半
但後半就福田自己補埋佢,所以出現前半基拉反思緊議長既對錯,後半忽然變左拳頭鬥大
因為大天使號所有人都走得甩,無咁悲壯
人無事咪算囉,人無事先做到世界冠軍㗎嘛
Seed Strike
當年AGE所有人都走得甩都有幾張圖
其實有心加都係幾張硬圖姐
兩澤係寫好全部
比如原案寫好係阿斯蘭因為個agnes比修拉嫌阻定殺死爆seed殺左修拉
福田覺得agnes死左,蘭唔會嬲,就改左做ff情節,順便免埋agnes一死

同埋原案係美玲遙控正義

其實感覺原案同而家,整體走向應該唔係同原案差好遠,係細節台詞可能差好遠
冇三日三夜算咁上下
冇莉古絲plant市民未必會支持國防部長政變->更加唔會支持命運計劃->更加冇可能接受班來歷不明嘅accord做統治者

雖然佢地有鎮魂曲呢碌大炮
agnes可能桑島開過聲唔好再要佢死
(雖然天使龍vivian佢已經無死)
有冇人覺得
啲黑騎士好似太快死曬
咁佢繼續落去要點吹啲新boss出黎比基拉打
札多萬人斬
魔改唔係人人啱
係.即刻諗起DIVA陪咗大家3代故事,劇組都有好好幫佢收尾.大天使號就用完即棄好慘
自然人都冇咁聽莉古絲話
咪又係想用鎮魂曲呢個大炮搞掂

所以話有lacus會方便好多,但冇lacus,佢都會嘗試用鎮魂曲搞掂

同埋黑騎士唔係對住基拉阿斯蘭同真,喺zaft 用讀心都可以屠到絕大部份機體
呢個位我覺得有可能係佢地兩夫妻有矛盾
本身兩澤可能係想寫accord人均基拉level跟住修羅奧菲係勁過佢
但係福田係設定同場外擺明想捧返主角上黎係咁補充話其實accord係麻麻地
結構阿斯蘭先係駕駛技術最高果個
基拉只係裝備撚
結論阿斯蘭先係駕駛技術最高果個
基拉只係裝備撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞