Netflix 城市獵人 已上架

275 回覆
71 Like 14 Dislike
法國版玩香水, 最多叫笑片, 日本版D射擊鏡頭好正WO
話日本版唔好果D, 係咪只係睇左法國版無睇漫畫
漫畫先係王道
1,孟波起機依D唔可以拍到我都覺得正路, 因為其實睇城市獵人係睇孟波條賓州, 但佢都加左跳舞果PART 其實收貨,
2.好多位都還原在漫畫,村死果時,係落雨天, 佢用返個噴水器, 之後一開始孟波去查D藥,我記得就用槍都射唔死果D用左藥既人, 同佢只係電影, 要拍到佢個半鍾,帶到咁多野出黎咁樣收尾算係咁
3.子彈射同一個粒, 有拉返去最後,我覺得型到癲,平時睇戲都係無咩起伏,起碼有幾個位,你係睇到哇一聲先,
4.漫畫話牙子差孟波好多Q啦, 但無左果個交流依到有D失望,不過佢有係電話SET左38發, 都算係咁.

其實好多都係有同漫畫睇齊, 乜Q下下拎法國果套出黎, 果套最多係溝片, 笑下就算, 要做到正宗都係要日本風去拍, 日本妹, 日本D樓, 燈光, 仲有D波, 法果果個孟波瘦到吸毒咁,講經咩
睇舊香港要睇呢個MV
同埋日本依套個孟波又咸濕樣去到正經樣 D鬼佬全程個樣CHOK住, 邊有得比
睇左一半未睇晒,
喂屌你, 野上冴子唔賣腳腳腳腳腳嘅,
係咪玩野

呀妹豬都請晒獠食波餅都拍埋,
點解唔拍腳
識嘢喎巴打,一路都有留意佢 超正
見到你呢句即刻今晚返去睇吓
覺得呢個改得好好
好自然咁出場
拍得唔錯還原到好多漫畫神粹, 可惜冇海怪出場
題外話,早輪入場睇動畫版,開頭播Get Wild 同 Cat eye 真係回憶返晒嚟
鈴木良平又有肌肉 又做到孟波嗰隻一時搞笑一時沉重嘅feel 真心覺得好過法國版 法國版孟波太重搞笑
兄弟我地同名喎
好彩搶灘快當日register 連登
法國版好睇好多
日版呢個做唔到孟波個種咸濕
法國呢個做到

好睇

睇得出呢套野好尊重原作者

鈴木亮平做得好好 連把聲都好撚似神谷明好撚勁
我又覺得香cast 得唔錯
果然睇城市獵人就係要聽呢首
原版配音神谷明客串位:報某人死訊新聞
海怪(由MAFIA梶田出演)客串位:回憶某人細個啪angel dust清場時角落有個光頭
但真係同冴子個setting差太遠

唔肯性感唔好做呢個角色
原來男主角都係睇港產片大

鈴木亮平拍攝《愛很自私》前更特別翻看王家衛名作《春光乍洩》偷師,他說:「我平常不會去參考其他電影,但今次卻參考了兩套作品,第一套是美國電影《夏菲米克的時代》(Milk),另一套是王家衛的《春光乍洩》,特別是《春光乍洩》,已經超過20年前,仍影響了不少日本人,我希望拍攝一部能夠可以媲美的作品,而這次可以見到梁朝偉,感到十分榮幸,最近《春光乍洩》在日本有全新數碼修復版海報,覺得設計師做得很好,於是特意找他去幫我們設計海報。」鈴木亮平欣賞過不少港產片,他希望日後有機會跟梁朝偉、劉德華、洪金寶、成龍及李連杰等合作,而今次來到香港亦有幸認識不少電影人,對袁澧林(Angela)和伍詠詩印象最深刻,他指自己的經理人更是Angela的粉絲。
https://www.am730.com.hk/%E5%A8%9B%E6%A8%82/%E5%9F%8E%E5%B8%82%E7%8D%B5%E4%BA%BA%E5%B0%88%E8%A8%AA-%E9%88%B4%E6%9C%A8%E4%BA%AE%E5%B9%B3%E9%A6%99%E6%B8%AF%E9%96%8B%E5%BF%83%E5%A4%A7%E7%99%BC%E7%8F%BE-%E8%A3%B8%E9%AB%94%E6%8B%8D-%E5%9F%8E%E5%B8%82%E7%8D%B5%E4%BA%BA-%E9%9B%B6%E6%80%AF%E5%A0%B4/447449
周恩來嗰套先係
登登登
因為佢當係咸片咁拍
幾好睇喎 節奏都唔錯 日本味係幾正
如果早番十年, 我會推介壇蜜
雖然佢戲屎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞