兒登最近啲無腦反環post真係教壞唔少冇批判性既細路

86 回覆
39 Like 117 Dislike
依個係好明顯啦
好似Trump依啲唔信climate change既咪俾人屌到仆街
反環保根本係反知識反科學反人類
但當然環保都有極端份子
只不過兒登標籤左所有支持環保既都係環保撚,講到個個都係極端份子咁
小粉黃係咁
講數據既時候你拎情感層面上黎講
其實好撚無謂甚至係無稽
如果你係做management或者decision maker真係死得
等於你捉住個員工問: 點解你要辭職呀? 點解你唔管好自己既時間咁你咪唔會工作咁忙咁辛苦囉???

如果你覺得情感散播同勒索係有用既不如你試下出去演講下
講到好似你叫啲人認真啲努力啲依9%就會變成90%咁
屌你老母,環保撚仆街死呀
環保 = 反人類國際公敵
我想知點解醫院咁大官威有特權鳩用即棄塑膠
口罩,手套,針筒,膠樽膠袋全部都用完即棄,
仲要串串貢大大聲講唔撚回收直接扔
破撚壞哂個環境
你地唔衝出黎係唔會有人屌
你睇下綠領條撚樣
你要咁自私都冇辦法
又玩標籤?
綠領同環保activist關我閪事?
唔可以單純係一個支持環保既知識份子?
講數據就係你地只做左9%
你地唔做要求人地去做
夠膽死話人地低質

家下係我迫你做咩唔係!
係你要做但你自己唔去解決
強迫別人解決你既問題
我只係指出問題所在

我好心解釋比你知你呢個行為係咩
多謝都冇一句
做人唔好咁低質
你發言真係好撚低質
如果今日係我屋企既塑膠只有9%有回收
你可以咁回覆無問題
今日係全球只有9%塑膠被回收
你可以夠膽死駁嘴話因為你囉,你地唔做囉
究竟視野有幾狹窄,邏輯有幾差先講得出
而家好恐怖呀
唔一齊踩啲環保措施,就係環保L
啲環保撚應該係去解決啲人,唔係所有人唔比用飲管
指出佢地啲misinformation同偽邏輯都係環保撚
唔同意佢地就係環保撚,惡過鬼
究竟視野有幾狹窄
你屋企?
D人自撚私到呢~
你要做環保原來你要求其他人同時係睇你自己屋企~~
自私精既發言真係好撚低質
全球問題證明左全球環保撚都係咁低質
一直都唔係自己做野要求人地點點點
好心你班環保撚唔好再咁自私
邏輯零分~
再一次
你自私就得我自私就唔可以?
犧牲你就唔得,犧牲全城人就可以?
咩邏輯先
得喇得喇,廢撚事理你條傻鳩
咁木紙餐具100%唔可以回收咪仲衰?

如果係講降解問題
咁其實d膠可以拎去燒左佢?
如果唔燒得的話 咁就係膠的問題
但如果燒得而唔燒的話 咁係處理方法的問題?
連登:我係最後一代

得喇得喇,環保撚大過全世界
全城人都唔自私得,你條傻鳩就可以
燒都講埋。。。
不如所有垃圾燒哂佢啦。。。
comment之前可唔可以educate左自己先
其實如果掉落回收筒好似掉落垃圾桶咁方便
D人係會拎去回收
個問題從來都係
見完幾次垃圾桶都未見到回收筒
咁正常人都會掉入垃圾筒算數

呢個就係配套問題
根本環保撚未搞好回收配套
點解未搞好,問返你地自己過去十幾廿年為香港環保配套做左乜
你地自己唔做,走嚟期望市民代你做

至於乜野膠可以回收,乜野膠唔可以回收
根本應該由回收公司自己分類
呢d專業範疇嘅野點可以期望市民人人都識
唔通醫生睇症,會叫病人自己上網查下自己咩病
入房直接話俾醫生知自己咩病
咁燒有咩問題?
環保撚自己計到自己幾多碳排放未
死你一件夠救地球唔少啦
同埋無人會鬧啲商家入啲易爛紙製餐具

然後傳媒又話PAFS 致癌/有毒乜乜乜
同樣裝熱野食
膠又會唔會先?
不如你答我如果燒冇問題既
點解唔將堆填區所有垃圾燒哂佢?
咁咪冇堆填區唔夠地方既問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞