本地拖板爆炸 EGO拒認錯:如果唔係拖板擋一擋 成屋燒晒

497 回覆
211 Like 43 Dislike
個拖板只係買咗唔夠半年就搞成咁
突然爆炸巨響嘭嘭嘭
拖板當時只係插咗兩個制:mon同電腦主機
一下子爆起上來 好彩電腦冇壞
就如果冇人喺屋企 瞓著咗燒著其他嘢就不堪設想
(幫人post)

買EGO呢個牌子 真係要小心

當然,EGO唔認件貨有問題啦
話拖板已經做到佢責任

同埋又講因為呢兩日雷雨影響個拖板爆炸

開頭見到呢個牌子都好似ok
後尾先知原來都係貼牌貨
送去俾機電工程署, 等佢調查下都好
如果真係power surge嘅話未必係佢嘅問題, 應該都係貼牌

其實佢就咁話收返產品同埋換一個俾你(個朋友)
等佢送俾工程師調查咪算, 小事化大為乜
一句到尾:

插大拖板嘅總插頭如果冇Fuse,其實自己都有錯!!!!
用Momax好過啦
用施耐德好過
可能真係佢啱 唔好盲屌住
就算有fuse但電流未過13A都唔會燒
佢係EGO唔係GTR呀
問題係無端端點會爆炸?又唔係插咩大watt數電器
屋企冇人就仆街
momax 燒左三次
三件唔同既
話有錯好大鑊
可能要收返曬市面上所有同款產品
不過如果用用下會爆炸
用緊既人千祈唔好繼續用
PC野好多一開勁扯電,

尤其仲係同時幾件!!

所以一係買大牌子有真Fuse拖板,一係用平野就總頭插個有真Fuse嘅萬能插
很多本地牌子都係大陸牌子貼牌貨
咁嗰陣係咪有雷擊 間屋有冇跳fuse先
得兩幅圖好難判斷係咪拖板問題
我拎個拖板放入微波爐叮到爆炸 又怪生產商咩
同場加映EGO個ally stand
長期差唔到AirPods 差5分鐘就會自動斷電
然後EGO夠膽死話個殼太厚 同stand個input有冇100w
真係DLLM
呢啲拾鳩3 in 1 使撚100w去推咩
成日呃人唔識嘢 又唔會認錯 呢個垃圾牌子
Ego 貼牌得來算係有少少自己R&D
黑左果度似爆cap?
比雷劈又真係唔出奇會爆,但淨係爆佢拖板又神奇姐
除非成屋得佢一個拖板,其他電器又冇開,咁佢贏
冇行雷 其他電器冇斷電
拖版只插主機同mon 冇插其他電
呢d 求期去日本城,ikea 買la, 安全又實用
樓主真係講得口響
Mon 同主機

無人知你部主機
係唔係i9 4090
要不是 EGO 拖板照顧你們屋企,完蛋了
拖板呢啲點會買呢啲牌子
梗係揀出名嗰啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞