DONKI響應「走塑」 壽司透明盒變密紙盒!

674 回覆
29 Like 119 Dislike
shake
shake shake
shake
shake shake shake
shake
shake
shake shake
shake shake
shake shake shake shake shake shake shake
shake shake shake
shake
大家一齊黎
shake shake
牛角老細咪有骨氣,直接外賣唔做都唔跪
環保撚死全家
仲係膠盒
係donki 啲高層on99啫
有冇咁好手勢,轉盒既時候會唔會整散壽司。仲有搵個職員搞轉盒,咪多個人工
政策係有權個港共推 走去屌條無權ga都on9 港共唔理民意先係問題根源
師傅餵埋畀你食
瘋狂退款
識整腐皮嘅話
到時第二階段外賣都禁埋膠盒
可能要好似肉櫃咁,指要邊set跟住即時入盒先會有人買

真係死撚咗佢都仲好過做生人
環保狗傑作
  政府施政以民為本,各項的政策措施均希望市民大眾理解、支持和監察,以更好地回應社會的整體需要。因此,政府秉持公開及具透明度的原則,通過多種媒體和渠道把政府消息傳遞予市民大眾。

政府一直透過多渠道發放資訊,包括政府憲報、新聞稿、互聯網頁、新聞發布會、公開場合或會議的演辭、出版刊物等等。政策局和部門會秉持上述公開及具透明度的原則,按資訊的性質及實際情況,決定其發放有關資訊最適合的途徑。政府新聞處,包括政府總部新聞組及各部門的新聞組,會為部門發放資訊及宣傳事務等事宜,提供專業支援,包括提供互聯網上發布信息的平台,就擬備及發放新聞稿或舉辦記者發布會或其他公開場合的傳媒採訪安排提供協助。

為進一步促進與市民的溝通,政府推出多項新的資訊服務,包括各部門會定期更新網頁、更多運用資訊科技,例如Facebook、智能手機應用程式等,以方便市民了解部門的工作及取得有用資訊。

政府會繼續聆聽議員及社會各界人士的意見,加強發放資訊及與市民溝通的工作。
好多人應該會偷偷開一邊睇入面,跟住盒盒都比唔知幾多人開過
如果驚整散件壽司,可以每件壽司都包幾層保鮮紙,然後先放入膠盒,之後轉紙盒嘅時候就會方便好多
環保撚死全家
爭鮮無罪?
都係去日本食算
無乜事唔留港消費了
大久保拖羅
骨咩氣阿,冇數圍姐
東京大阪咪一撚樣
要新鮮要去二,三線城市既海邊漁市場
今日嘅壽司~
睇唔到嘅壽司~
紙盒~ 壽司~
壽司食咩都好~
今日要食壽司~
紙~ 紙~ 紙~ 紙~ 紙~ 紙~ 紙~
爭鮮冇堂食問題
外賣店一件件獨立包膠點計
倒自己米
外賣仲可以用膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞