原來而家仲有kam撚會砌機 ?

153 回覆
40 Like 956 Dislike

笑而不語
installation仲有時出藍畫面
唔係話用mac唔會有問題
但真係少好多野煩
至於打機
幾廿歲人仲有幾多真心gamer
打開部desktop正正常常
唔好隔一兩個月又整乜整物
已經偷笑
好典型apple人思維
見到任何apple function都會夾硬改變自己使用習慣, 逼自己覺得apple D野好好用
你自己唔打機唔好以為冇人打機先得架
累積經驗,加上自家製作滿足感,不屬浪費時間

類比:煮飯
Detect 唔到GPU你係到講windows error
你都係del account唔好柒

你唔好同我講玩膠
我實追撚住你嚟屌
d人成日話用mac做design比較好
我做archi design
mac頂多用adobe多, autodesk就要轉返window, 咁點解唔直接用window?
更何況好多買mac嘅人根本唔係做design, 只係買嚟netflix, youtube
樓主講個個人咪就係比錢買時間
都比錢人砌埋機 依家只係做返customer service
社會賢達你點睇
唔關Ifan事
佢成件事邏輯都錯撚曬
其實兩方面,第一次就係Mac個retina色準真係好啲,如果係做電影、海報設計方面,設計同製成品上面唔會有過分偏差;另外我所知就係做音樂嘅都鍾意用Mac,呢個應該係慣性問題,同埋做live show嘅即場mixing都要個穩定系統,你打打下碟突然藍mon都幾尷尬,呢個係以前Windows累積落嘅問題,縱使而家Win 10/11已經比以前穩定好多,但用戶慣性同黏貼度好難改變都係事實。
幾廿歲人用乜電腦
紙筆墨硯,飛鴿傳書都夠
steam
3A大作
師兄你買部mac機連lol都打唔到
咪撚笑死人先喇
好撚kam
其實講黎講去都係打機睇片
人人都淨係打機睇片
做 Development 方便咁多又唔講
剪片 render 快咁多又唔講
淨係識得玩無生產力
部 PC 幾勁都只係部遊戲機
其實大部份 iPhone 用家都係 Windows 用家
所以唔一定關 Apple 事
用 MacOS 既人同用 Android 一樣都係比人邊緣化
成班無生產力,剩係打機kam撚00後,梗係唔識用mac既好處啦
最冇生產力先係Mac
除左剪片打飛機外成埋CAD都開唔到,學人講生產力

LoL都入唔到Kam撚到
其實唔明點解呢啲傻閪冇意義引戰Post會上熱門……一係樓主真係弱智一係佢特登引班戇鳩仔同佢嘈 (或者Both)

係啦乖啦你最叻啦此Post已完
No 係電視都做到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞