原來而家仲有kam撚會砌機 ?

153 回覆
40 Like 956 Dislike
而家d潮語真係好撚柒
Apple最大好處就係比個位你自high
自己砌機最麻煩係,無額外零件試,唔知邊度壞
出面檔口砌機,最重要既服務係check零件各自運作正常
如果仲要我自己試機,咁真係戇鳩
但macos 好用
你好多game玩唔倒喎
搵法奧砌 有事開個po就有人跟 又有野送
仲自己砌真係Kam
8GB RAM已經好夠by Evan Buyze
工作用真係mac 贏哂
不過樓豬on9仔都係事實
人哋壞機R禮物都Kam唔過樓豬
曲線話自己懶
要食殘廢快餐
以為自己食5 guys, 原來d料係m記
如果唔打機,剩係youtube, netflix睇片,十幾廿年前d舊機都得啦
ifan: i9係咪iPhone 9
真心想知 浪費幾多呢?
俾錢人砌 佢送貨黎

兩個os 你識用hotkeys 使用上完全無分別
window 仲可以打埋機添
我十幾歲就識又點計?
沖出黎柒
講多小小有咩位慳到咁多人生時間
我反而覺得有啲位多鳩餘
買手指hdd又要轉格式 有啲software又無mac
我依家都仲好撚憎用mac個閪鍵盤同閪滑鼠
買mac 不嬲都係買軟件送硬件
唔好意思
我自己砌機好似砌模型咁享受埋砌嘅過程
估佢NVDA 都未必識
「用錢買時間」只係唔識又唔肯學嘅藉口
講到每秒幾十萬上落
要背後成隊Team幫你管理事業咁
砌PC形容到砌火箭咁
macos所有file 可以單按space 秒速preview
spotlight 又秒速搵到野
我都廢事再數落去中間 ipad / ipad 點結合喇

用windows打機係你個人喜好
我唔會用咁多時間研究係咪無update driver , regedit 有無改
入game 又要慢慢tune 畫面detail
係隻game係靚好撚多,但我真係無咁多時間攪呢野

打開部xbox 幾時玩就玩停就停,開機又係果個位打過
嚟緊有咩3a大作係pc出
我砌咗部4080但係近期浪人同嚟緊劍星都係ps5獨佔
其實我真係好想用Mac, 好死唔死我想玩嗰隻 Cities Skyline 佢玩唔到
舊時還好,依家啲野成日砌完都開唔到機,怕了
兜個圈裝翻個window
pc好似玩黎玩去都係個幾隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞