Tesla 大勢已去?馬斯克跪地求饒也無藥可救

262 回覆
94 Like 25 Dislike
全部連登仔wo
你將50k乘返最新連登會員id
就知我地連登仔幾有錢
已經抄得七七八八,最後用國家安全搶埋都仲得
貪平貪奴工既賭仔心態
成件事好似係歐美扭軚唔想玩電車喎....
(汽油價美國可以控制, 幾時開心就可以開採頁岩油)

Tesla 只係黑仔姐....
計唔計埋排少咗既green house gas?
差不多起跑線 大陸梗係飛起你
tesla既失敗係佢死唔肯做phev或者增程式,明明就係車廠,係要偽裝做科技公司,佢肯出phev同增程呢種過渡半成品早就起美國打鳩死豐田。
美國個市場夠冇中國電車入到去,tesla咪一樣坐唔到汽車業龍頭,相比之下比亞迪起中國已經過撚哂大眾豐田做左行業龍頭。
其實elon佢就係太完美主義太君子,如果佢可以好似大陸佬咁無恥,將增程車同phev都定義為電車,剩係豐田個隻油混唔算,矛招盡出係打得死日系廠,佢地死哂tesla點玩電車都得,條路都會順好多。
還要看歷史涵養與人文縱深
即係學中國人咁,係咪?
個個都大方,你自9私,你咪有著數囉
個個都醒水既時候,一齊鬥自私,你用咩同人玩?
現實係佢幾年前已經講緊"下季可以launch FSD",到今時今日連講都費事。

公司發展重心每季都唔同,FSD、AI、機械人、cybertruck、model 2、robotaxi,冇一樣野完成到。
(cybertruck有交貨嘅,不過延遲時間係以年計,已經完全脫離晒原本個計劃,而且係交件要回收嘅次貨俾你)
連定價都彈出彈入,加完又減減完又加,仲快過換季。

賣"未來"賣足幾年,實際對上一次真正交到貨嘅已經係20/21年度嘅model Y。
呢幾年展示出黎嘅就係公司冇發展方向,一片混亂。
唔開星鏈幫烏克蘭 淨係呢一點都抵條毒蟲死啦
只要唔羞恥就唔係犯罪
其實佢唔開上海廠
Tesla已經死左 😂
同埋BYD XPENG係Tesla未嚟果陣已經掘起緊
最多講話tesla帶起左EV car 呢個trend
Tsla重心都係fsd
不過未出到黎咁解
見到呢d 新聞,又係時候入手
但宜家玩緊分化...
東方玩電車,
西方想玩返油車...
一直都講,電車係玩具車
我都支持油車/混能
第零代
巴打 唔理impact factor啦
呢個study淨係做Republic of Serbia
佢得27% energy source係low carbon 好大忽係coal
Globally 係average 40%
未計將來只會升
對FSD好有信心既人 係做緊特價既
事實上大部分有錢佬成功都係因為運氣
我信真係有連登仔做生意叻過佢
只係生錯喺公屋家庭
偷? 使撚。。tesla咪用寧德時代d電池呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞