廿幾卅幾歲嘅你,當初點解決定結婚?

239 回覆
58 Like 114 Dislike
女嘅唔嫁都叫有間自己嘅房
嫁完要一齊住 不了
除非有兩個廁所 都要考慮下
屋企揀啲碗碟都要睇奶奶面色
受騙
順其自然
淨係坐梳化都唔同feel la
根本就係唔信對方先要結婚
因為明知就算而家對方對你幾好幾夾
都有變既一日
所以先要結婚,到時講唔到心都可以講金
連登仔個個撈到風山水起邊度會有人生低潮
生小朋友一定要走
問過佢地 話唔識英文 連去旅行都話唔敢
好多女人唔係覺得浪漫而結,係覺得人地有結佢都想結,人地點解結?就係因為人地既人地結所以人地先結
你唔駛諗唔明,因為我結左後,我到而家都未諗得明
話時話而家香港啲condom 都貴左好多,係咪想你玩無套
自己友
我試過一同居已經變人
婚都未結
即刻分手
有時候都唔知話唔話呢啲人無聊好
咩都唔敢做
運登首屆鬥慘大會
正式開始
咁又講 入醫院佢都有權做決定呀 唔係嘅話只係朋友
呢個就係我目前覺得簽紙同婚姻有必要性嘅原因
但點決定係果個對象承擔呢個身份又係一個難題

應該係希望值,例如依個女人一定要娶,無論日後變成點
果仲愛同精神係無私不後悔,果種咩都唔怕lose 既心態,唔係連登仔果種心態憤世
講多少少?
未必係唔信對方,有可能係唔信自己又或者唔信愛情唔信人性。。。不過人係自私自利嘅,愛都係自私,點解要結婚每個人唔同解讀,你亦都唔需要問同解讀佢哋咁做嘅原因,所有決定同睇法完全係因為嗰個人將自己嘅利益保障為先,有人覺得你愛我就要證明夠愛所以結婚嗰個就係我一個,就算你出面點出軌點食女/仔,主角同大家身邊人都知你正室只有一個;有人因為覺得愛,愛到要佔有同控制對方,所以結,有人為負責任,有人為錢,形形色色,講到底都係自私心態,所以你不斷咁同人講同問佢哋嘅決定係無用,只會令人覺得你有啲要說服別人唔結婚嘅好處,而呢種說服過咗火就係因為你得唔得所以先搵原因說服自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞