原來lihkg神卡visa signature依家月入兩皮已經出到

392 回覆
387 Like 57 Dislike
有左dbs食飯都唔駛用佢
超市買野又有sc嗰張
我就唔係成日去旅行嘅
由開關到依家都只係去過2次
旅行的話我會用mmpower
純粹申請嚟當飯卡 反正本身缺飯卡
本身有HSBC戶口又係秒批
Reward+回贈唔使等都屌打唔少銀行啦

渣打smart就真係VS公廁卡啦
兩張都係公廁,打和
簡簡單單用simply cash 1.5%咪算囉 洗咩同人比較
未有red之前食飯儲分快啲
me too
唔係做到年尾咩?
Everymile 有上下限 8000-16000
所以賞世界都有用
白卡
唔夠資格拎
食飯DBS Eminent先唔入流wor
要簽成$300
同埋VS 外幣6.6%up
motion好似冇限?
可能就快有新卡推出
但係vs佢d分係 x 3
其實就係睇心情
食飯cheers 4%咪仲多?
四萬月薪有咩show 到
其實外賣apps 同餐廳自己d外賣apps係計餐飲定網上購物
hsbc非出糧户口
擺唔夠錢入去
岩岩禁咗幾個制就秒批咗
咁HSBC有邊張卡食飯係好過Eminent?
係就係有限制啦, 但如果你係連$300都唔超過
你大可以用返 西亞i-Ti / World, motion, boc卡海, wewa, 睇下餐廳有無手機付款, 去到食大額先用返Eminent
hsbc呢? 你唔會真係揀賞滋味3.6%掛

VS唔食guru點樣6.6%? 如果你話淨係中國澳門搭而家個推廣就有既
但係期間限定唔係永久, 而且上限得果$3000 (回$200), 仲唔好講上大陸簽卡慘過食屎
即使比你guru, 有上限架, 而且你要升到級先係, 簽7萬外幣唔係個個做到
所以我先話, 大額先有機會去考慮, 平時買野又預唔到自己消費額既用返mmpower 果類實打實5%仲好, 前排西亞有event疊event可以去到近10% 添
普遍用app既, 有OTP既, 一律都會計網上簽賬
但同時可以符合食肆簽賬
不過要用apple pay先會符合手機簽賬

所以睇你目的係咩
有d優惠可以幾個類別疊既會好有利, 但愈來愈少呢種玩法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞