原來lihkg神卡visa signature依家月入兩皮已經出到

337 回覆
362 Like 54 Dislike
係啊, 但都淨係得返 賞家居同賞世界揀得落手
其他真係不了, 所以張卡先比人嫌棄, 可能hsbc係見少人用左先降要求
又或者HSBC要出Visa Infinite
對上一張新卡Everymile都3年了, 差唔多啦
稅單。 印稅單做tee個print. 著上身.
賞家居其實都係為咗KeyChain Pay
求指教邊張有4%但無limit
唔存在呢種卡
高回贈比率就一定有上限, 每月計或每年計
無上限回贈暫時市面最多2%
冇呀
所以咪要幾張
年費係咪要每年打過去waive?
賞家居除左日常生活用到之外
唔少時間都係同香港常見炒賣既野重疊
加上果d鋪都經常有HSBC既promo
所以.....你明啦
反正要簽外幣仲有大把選擇

不過如果下年出返全年賞世界額外回贈, 就點都揀返賞世界
今年就唔洗諗啦, Everymile個優惠都講到明會出埋下半年2期
1期16000, 4期都64000, 正常其實夠用既.....突左咪用下其他卡
啲人話everymile 好難waive年費係咪真?
因為我簽唔夠限額
但又想入下lounge
今期vs 個任務好奇怪
我明明冇乜 look 賞生活 賞家居 但又有幾千係度
咁咪有vs之後cut 白金
搭單travel guru fatat
免年費係8萬
你簽幾多先?
你有錢係戶口
有簽下幾萬正常waive到

入lounge可以去申請aeon jcb
1年2次 可以入Chase 果個
中銀cheer VI
年薪60
無HSBC戶口申唔申得
AM同AV加埋啲里數已經可以請全家去鄉下玩幾次
無假先係問題
所以everymile已經儲左好多RC等promo再算
希望CX同BA同QA唔好咁仆街又咁快改表
其實都係想賺下現金回贈個part啫,神唔神卡有咩所謂
3萬左右 真係去旅行先用
岩呀 VS 1年上限10萬
對於唔想考慮太多嘢嘅人係幾好
咁你比多少少誠意 搭地鐵間中用下佢
試吓誠意搭夠去waive
睇戲一送一 仲唔夠?
其實8萬蚊除返12 每個月都係6666左右
如果日常消費用多d信用卡
再去1-2轉旅行都應該簽夠

平時fd食埋你咪埋下單 都好易到數
如果我guru有4%, vs揀埋外幣,係咪有7.6%回贈
外國用左VISA MASTER 好多年
香港都仲要計咩月入先用得 都ON99
即係非理財戶口嘅恒生/渣打/大新VI?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞