原來lihkg神卡visa signature依家月入兩皮已經出到

392 回覆
387 Like 57 Dislike
仲有金卡 不過係學生
就算未改之前都好普遍咋喎
申請完都冇用過
有Red, DBS 夠哂
同問
而家smart card 年薪96000 就VS 廢過人地啲platinum
邊個care你申唔申請到
今年黎計
網購有RED (勝在上限12500夠高, 唔係既話AEON/motion/MMPower屌打)
外幣里數有Everymile (配合Guru無得輸, 唔要里數另計)
外幣現金可以搵其他卡 (MMPower, 東亞World, AEON JCB等等)
食飯HSBC不入流 (DBS Eminent, motion)
VS連個外幣額外3%都無埋
真係變到得返賞家居可以用
除非大額可以勉強要賞世界 (但Guru 3級個獎品限定Everymile)

btw, 佢睇「綜合評分」, 換言以你放d錢入hsbc戶口自然就批比你
DBS要簽夠$300
thx
想問各位

有冇得換卡唔換卡號? 因為原本個張有好多自動轉帳,但我想出咗新卡後就唔要舊卡,唔想入Ebanking 塞住幾個account 係入面

或者大家平時出完新卡後係點處理?
而家好多飯卡已經做緊5%,大貓一早已經跌落神壇
有無邊張門檻高些少 算係有返d身份
但係又唔使比年費的?

仲要係咩專尚客戶/銀行搵你申請至有
用左幾年白金會唔會up去signature
點解唔直接申請? 仲要等佢upgrade?
已經有red唔想咁多張
唔會upgrade啦 而家白金定位係誠哥card
只會叫你開多張
關我撚事咩
其實唔難
連登認可既神卡係2023年既mmpower

我用大貓白金卡好似4定5年, 跟住佢地寄信寫住”初步批核”, 我就遞form
跟住乜都唔駛交(我有大貓出糧戶口)就批左, 最後張白金卡就過多排自動cut左

不過近排大貓sales打黎問我有冇興趣申請返張白金卡
我用左好似6 ,7年
不過無喺佢度出糧
VS勝在有得waive 年費
再上多級果啲多數無得waive
AE我每年簽過30萬都無得waive
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞