點解North Face一件褸要賣成3000幾蚊咁貴?

305 回覆
305 Like 57 Dislike
支那人最on9 係連品牌名都唔識讀
我又唔太覺話佢好透氣
不過平貴嘅透氣同重量的確唔同
呢啲褸功能強嘅3000真係唔出奇 TNFPL就更加有潮牌嘅markup 不過又唔會擺埋一齊講嘅 因為TNFPL都唔係NF自己manage
因為係得幾間免稅
之前係歐洲買咗件600蚊nike風褸
本身淨係鐘意佢個樣 都唔慌實用
點知同frd去沙灘個個著厚褸凍死哂
得我一個好暖 我仲要著短褲tee shirt
嗰刻我先知布料值錢原因
因為你窮 連登仔個個fg 50k
讀開不死鳥
全世界都係㗎喇,當年一件雪山羽絨推到north face 做潮物
認真答你 我淘寶買過件4xx A貨,千幾二千蚊正版都買過,如果真係純外觀係沒分別,包括細節位,如拉鏈,不過如果講最大分別,就係透氣度,由其呢d悶熱下雨天,一著就會feel到幾倍價錢的分別。
dllm 我仲買左2件 香港區都係中國收購左?
成個牌子俾安踏買咗

而家啲00後買個22同買李寧差唔多
無錯,仲唔即刻剪爛佢?
又唔洗剪既
出國先著law
香港著肯定同內地人撞到癲
壓膠就係做工問題啦 north face以前成日睇隔離生產線做 qc 好hea下 條膠唔貼又起泡就好易甩
接位就算做唔到一條過 駁口個度都要再加圓形parch壓死佢先會封得好 是但一個位開始披就好快成條甩
我有件著咗十幾年仲著緊
計返一年兩舊唔駛
而且比好多其他牌子厚羽絨暖
乜都值返晒啦

雖然仲好暖
不過就真係著得多愈來愈舊
唔介意殘殘熱既其實仲好正
嚟緊會去日本 有咩牌子款式推介
cutting好 繼續著 同習大大著同一牌子 即時個身都好暖
認真答你係個logo貴
同一樣野你迪卡濃買兩舊水
再平d去深水埗特賣城執
分分鐘50蚊有找

但事實你係咪接受到自己著國難五金先?
好用wor, 著咗7年,仲防緊水
到期啲膠水會自己解體
tnf已經係最平嗰陣堆
除左montbell應該應該冇咩牌子平過佢
係得香港人先會嫌 日韓大把人著 d旗艦店大間到幾層
喺美國邊個州outlet買
件patagonia唔係outlet買架
係LA santa monica門市度買,計埋稅一百鎂有找

反而north face我就係SF既outlet度買左件風褸,無記錯130鎂再會員85-9折咁上下
記錯左,件NF應該係$130半價左再會員extra 10-15%off
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞