點解North Face一件褸要賣成3000幾蚊咁貴?

305 回覆
305 Like 57 Dislike
North Ridge Berghaus RAB
有$2800係比廣告費
都可以咁講嘅,其他比人吹捧既功能品牌好似Patagonia,不死鳥依啲,其實本身都唔係賣潮,難聽啲講係人着到佢潮,本身根本係戶外服裝design
日系機能風又玩得太盡,靚多過功能
NF 算係直接少少地賣潮既戶外品牌
要買就買purple label普通nf
俾mk仔整到變公廁
本身已經貴,係香港再mark up又更貴,
貴少少既衫褲鞋褸都留返旅行順手買啦
尋日落狗屎著住 有包住既位係真係完全唔濕
係真係有小小焗但可接受
無錯
潮流係咁架啦,呢幾年興戶外/功能/機能 服
所以呢堆牌子咪潮左囉
係tnf更加進取將更多無謂花款嘢加落本身功能服度
好似嗰啲1996短身羽絨咁,明明要嚟保暖但又短到上肚臍
但就紅到仆街成千鳩幾都有人買
明明長身版柒頭款仲平
北面

貴唔貴真係見人見智

但的確呢個物價喺香港買一定係水魚

乜撚嘢咩物料去到3K都10k

梗係同你講又乜又柒㗎啦

唔係你個傻仔點會俾錢啊
行緊貴價嘅路線

但係又唔係奢侈品

又多人着 公廁到仆街
唔濕除咗佢布料 仲有接位有壓膠先得 有啲用gore tex 但唔壓膠一樣濕
啲水係罅位滲唔到入去
不過件衫最易爛都係呢啲位 啲壓膠位膠水一甩就唔會擺得耐
好多平款嚟 貴嘅香港冇人買加唔太啱用

一係買crossover supreme
大陸佬最愛
想像限制了貧窮
我件Alpha made in Canada
淘寶突然有好多超平
有咁貴咩?
買purple label ship埋黎香港都得
其實not exactly
安踏係Amer Sport最大股東
Amer總部係芬蘭,美國上市
Arc’teryx 係旗下品牌,總部係Vancouver ,CEO都係加拿大人
而家香港人勁少著
反而大陸佬勁著,係香港班自由行變左制服咁
xg著唔到Canada goose咋
Beta唔洗
5k係Alpha
果d 膠邊好化學
其實goretex係好,不過一般都好硬身,日常就真係麻麻
之前美國官網買tnf x cdg fleece
香港貴千幾蚊
你未見過3000幾蚊嘅褸?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞