陳橋喪禮公開劉細良未經同意出版攝影冊,每本賣$300從此避見陳橋

101 回覆
15 Like 37 Dislike
真啊,黃豬真係弱智
咪姐係清洗囉
你自己都識講奶共啦

唔奶嗰一班下場會點?
通常係睇簽咩協議,睇吓作品係賣斷比南早,定係有期限,定係唔准轉賣,呢啲好睇協議細節
不過無論協議寫咩,出一本書寫作者名落去,但係冇得到作者同意,基本上都係一定唔得。假設裡面寫左反中亂港嘢,會拉個作者架喎,冇得作者同意有咩可能可以幫作者出書
上邊都話版權屬於南華。
師兄柒撚到上太空
個女可能係共產黨搵演員扮,話曬咁多黨員狙擊國父
就算南華早報俾咗版權劉細良,都係絕無可能唔問作者同意就用佢個名出書,唔好戇鳩啦
唔好幻想la
有邊條ao因為唔奶比人炒或坐監

電子唐人街上電上到咩都話中
做得AO點會唔奶
呢單野好似係不了了之~ 因為潘東凱最初咬住人地話食佢夾棍但係又拎唔出證明
如果陳先生當`時係幫SCMP打工, 佢果批相係用於SCMP任何書籍
咁佢拍出黎既野版權真係屬於SCMP唔出奇喎
琴日咁岩有睇"探長"個節目....都有講呢單野
仲有講到基本上城寨個個同劉細良兩公婆合作過既人最後都反晒面
但我印象中反面最勁既應該係得探長, 女皇同姓潘果位
唔係想幫邊一邊, 不過無論係城寨定以上三位, 我都分別係佢地各自既節目提出過一D唔同意既意見, 結果係一樣
一係俾佢班fans 話我係黎搞事, 一係直接話我係5毛
根本天下xx一樣黑.....你唔同意佢地既意見就唔得
19年連登仲係咁推城寨劉細良...
咁事實佢講既野同預測係比其他所謂政治kol講得準一點既~
P.S. 個人操守同為人...同佢握測既事可以分開黎講的
正如黃人一樣可以係仆街黎
相係陳橋影,但相嘅擁有人係早南
點解你咁撚蠢咁都唔明?
法律上 OK,道德上就有 D 問題。
唔奶嗰真係離職
AO 人才係流失緊
黃但留低既人心態都係打算打份工

今日,清洗意義唔一定係人炒或坐監
改變AO 關鍵管治方針同對共產黨忠誠就夠
ao真正發大達係退休後有財團照住,當然差佬做得高級都有
保安公司大粒的一律係前差佬

某地產商更刷鞋刷到請大量警嫂
陳橋無版權?咁點解劉細良出本書個作者名要寫陳橋?錢就無得分,但本書有咩問題就陳橋負責?用個腦諗吓啦戇鳩
如果有版權問題,咁多年唔告?要等佢死咗先攞出黎講?用吓腦啦
你知唔知搞一次民事幾錢呀傻仔
告贏咗咪叫佢賠囉
劉細良出面咁多仇家,有咁好機會你地唔夾錢?告到佢身敗名裂啦
定個個無牙老虎?
你對法律一竅不通嘅程度唔係扮架喎
玩民事冇層樓按都唔駛諗喎
唔關事嘅人夾咩錢打官司?你戇鳩㗎?
劉細良食左你個腦?
我同佢有親?
呢啲野一人邊,邊個講真都唔知,最公平就係擺上法庭審。
個個用呢啲野擦流量,錢收咗件事又解決唔到,一個二個口爽荷包立。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞