一人三套睇過最好睇嘅戲

420 回覆
123 Like 47 Dislike
誠意推介要睇
建國大業
建黨偉業
建軍大業
回到未來
奪寶奇兵
洛奇
賭城風雲1,2,3
一集比一集好睇
The shawshank redemption
The pursuit of happiness
The terminal
lm
Interstella
Indiana Jones
Inception
jumper
蝴蝶效應
無間道II
星際啟示錄
die hard
虎膽龍威
終極警探

台灣啲譯名沒有最柒。
月黑高飛
花樣年華
i am sam
真、成套戲太慢,情節唔合理,太多鳩拍場面,兩個主角根本唔知為乜….
About time
Love Rosie
In time
12怪盜
假冒女團
釀魂
The Others
Call Me By Your Name
The Prada Wears Devil
沉默的羔羊 (all-time favorite)
阿甘正傳
黑社會
有一排搵晒佢啲戲睇 全部都勁出色
Privare Ryan, Forrest Gump, Greenmiles
全部都好正
有一套佢唔係主角,但都一樣好好睇嘅
叫 Catch Me If you Can
The Shawshank Redemption
Interstellar
第三太多選擇揀唔到
真,2件垃圾出軌都唔知有咩好睇
未睇Private Ryan,遲d睇下先!佢演技真係好出色,跟住就忍唔住搵佢其他片。如果你問top 10 好睇嘅戲,Forest Gump 同 Catch me if you can 我都會擺落去。

另外我都見你放月黑風高 The Shawshank Redemption 係top 3,呢套戲兩位主角都好傳神,少左一邊都唔得,電影情節鋪排、帶出嘅信息都印象深刻。記得一開始睇呢套戲,除左因為鐘意睇越獄電影(有部都好正嘅係 惡魔島Papillon),更想睇Morgan Freeman嘅戲,最後就找佢嘅戲睇,例如七宗罪Seven、衰鬼上帝 Bruce Almighty、一路玩到掛 The Bucket List 等等都忍唔住睇多轉。
阿郎的故事
西遊記之仙履奇緣
正義迴廊

我都係鍾意港產片多啲。

我鍾意阿郎單親老豆一個養大個仔,再慢慢追返前女友復合,個個人都好上心。係唔明點解結局要夾硬悲劇收場。

西遊記就係孫悟空唔敢愛紫霞仙子,到真係失去紫霞仙子先後悔莫及嘅淒美。最後盧冠挺首一生所愛係神來之筆。

正義迴廊我覺得好誇張,點可以每個鏡頭都花咁心機去拍,超級多資訊量,好緊湊好好睇。

Lord of the ring 3套
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞