一手居屋/綠置居/首置盤討論 - 24

824 回覆
1 Like 0 Dislike
人地問我聽日會唔會落雨,我叫佢睇天文台啦,唔好問我?
我無係話我係專業人士,對方亦都知我係得個人經驗,無官方權威
你地咪話識人實批囉,做咩而家又笠水話有機唔批
有咩唔係25年先入夥?
網上同真人互動,落雨同買樓兩樣野重要性完全唔同,可以放埋一齊比較?
有政府擔保,未破產,冇欠銀行好多錢,唔係七老八十嘅基本上都批
雖然唔係我講既 我講既係

但你用邊隻屎眼見到實批?
落一次雨可以唔見幾百萬架
你估人地唔知問銀行準d咩,上得黎問實有佢既原因
無啦啦大字,隔住個Mon都feel到你果種嬲
上面果抽野,加白卡冇野做都批左,比人的意思咪就係實批囉

自己用下個腦諗下點解房署帶頭盔先啦
你覺得落一次雨可以唔見幾百萬的人,會唔會上網問網友
再咁講落到可以唔見幾百萬的雨,啲人會問你唔問google Apple 天文台個預報?
快啲上到公屋,早啲用綠表
其實唔嬲架
只係覺得好笑
比人既意思係你自己覺得.....
白卡冇做野唔代表冇錢既
另外個巴打講基本上都批
識字架可? 基本上....
如果你唔識字,你基本上都接近弱能啦

樓我就揀左 簽埋
等收樓詐
我都未去問銀行 我都驚驚地架 駛唔駛POST埋月入比你睇下實唔實批到
以前好似有,2014重啟以前?
早啲報影響細啲
打電話問啲主任又話唔洗申報跟住我解釋返比佢知
以前係有既

不過唔知幾時開始冇左
你係要除名

申報有樓:全家收遷出通知書
唔申報:隱瞞,全家叮走
買咗樓嘅成員除名:剩低嘅安心繼續住
公屋成員買樓要申報
你既意思根本就係問果個有問題,唔係答果個有問題
事實上就係日日都有人上黎問三唔識七既網友,幾百萬既按揭批唔批
人地可能有問銀行,銀行都答唔實,答埋d官方野
身邊又無朋友買過,想問下前人經驗姐
而家唔係
其實......
隔離.......
有個按揭Po
https://lihkg.com/thread/2999018/page/2
所以我一直希望佢哋買啟德,唔好過嚟麗玥業主大會,我唔想嘈交
以家要?一手wor
🤣🤣🤣🤣🤣
打交都似,祝你地麗玥3,2,1房都中,齊齊做麗玥業主
所以成件事都智障 連房署自己d主任都唔識最新既野
你就好
我驚佢去安達臣
呢個po有追開不過無乜人會問居屋主要都係私樓
因為好少人會有按揭問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞