點解要考棍波?

203 回覆
26 Like 53 Dislike
用埋啲史前科技。

講得出呢啲係因為你地唔會離開香港
或者唔會離開亞洲

去歐洲美國都係租自動波
都係貴二百幾姐一日
揸長途仲唔夠辛苦咩
利申:自動波牌

點解長途會辛苦?
例如幾長?
用埋啲史前科技。

或者唔會離開亞洲

去歐洲美國都係租自動波
都係貴二百幾姐一日
揸長途仲唔夠辛苦咩

點解長途會辛苦?
例如幾長?

幾長途都好行順左又咪係上6波keep住去
唔明點解啲人成日話棍波長途會辛苦過自動波
用埋啲史前科技。

或者唔會離開亞洲

去歐洲美國都係租自動波
都係貴二百幾姐一日
揸長途仲唔夠辛苦咩

點解長途會辛苦?
例如幾長?

長途都係highway 架啦 點會轉波
MT AT 咪又係一樣,其實外國租車真係好平,如果每日貴200幾蚊嘅話,都真係貴好多,可能租車先至係1xx蚊一日
用埋啲史前科技。

或者唔會離開亞洲

去歐洲美國都係租自動波
都係貴二百幾姐一日
揸長途仲唔夠辛苦咩

點解長途會辛苦?
例如幾長?

可能自動個啲睇Fast&Furious太多
以為啲車十九幾個波段
利申,有澳洲牌,Mel->Syd一個人,一日搞掂都試過
我真係唔覺得會有咩分別
用埋啲史前科技。

或者唔會離開亞洲

去歐洲美國都係租自動波
都係貴二百幾姐一日
揸長途仲唔夠辛苦咩

點解長途會辛苦?
例如幾長?

以為啲車十九幾個波段
我真係唔覺得會有咩分別

Mel -> Syd 行Hume highway 行得快飛住上去8個半鐘都到
用埋啲史前科技。

或者唔會離開亞洲

去歐洲美國都係租自動波
都係貴二百幾姐一日
揸長途仲唔夠辛苦咩

點解長途會辛苦?
例如幾長?

以為啲車十九幾個波段
我真係唔覺得會有咩分別

Mel -> Syd 行Hume highway 行得快飛住上去8個半鐘都到

唔記得行邊條啦,雖然係4月嘅事
不過中間有停低食下野,入油又抖下咁
好似9點出發,7點幾8點到bnb
True
最好笑係身邊好多窮撚學人考車牌
仲要考棍波好似好型咁 但又唔係有錢買車玩
而我係1a呀 咁又點
29歲時一甩p牌 daddy就買左部q7俾我代步
4周圍車女
條條女見到架車咁大部已經出曬水啦
啲無知婦孺識春棍波定自動波咩
有次仲好笑 紅燈停車時 好型咁推碌棍去n波
佢以為我渣緊棍波

係咩 你要daddy買部q7比你 我自己唔靠父幹 都買左部2017bmw x5啦 另加一部subaru wrx sti 2018
True
而我係1a呀 咁又點
4周圍車女
佢以為我渣緊棍波

係咩 你要daddy買部q7比你 我自己唔靠父幹 都買左部2017bmw x5啦 另加一部subaru wrx sti 2018

人地有老豆比錢好威威咖
True
而我係1a呀 咁又點
4周圍車女
佢以為我渣緊棍波

人地有老豆比錢好威威咖

都唔明點解有咁多垃圾小學雞成日以為自己好型好威
因為性價比高,大家比咁多錢,我學多一樣技能, 日後我用唔用一件事

同埋MT真係好玩D

當你日日返放工都要渣MT仲要塞車就唔會咁講

吊極子係一種儀式 我自己都成日塞紅隧 利申三瓣極力子
鍾意揸自動波嘅人咪考自動波囉,鍾意揸棍波嘅人咪考棍波囉
都唔明有咩好打飛機, 我反而想知呢度覺得揸棍波牌高人一等嘅有冇覺得自己好煩

咁你鍾意咪揸飽自動波佢 呢個post係有人開黎問做乜要考棍搵黎嘈喎 唔知邊個煩d呢
都唔明有咩好打飛機, 我反而想知呢度覺得揸棍波牌高人一等嘅有冇覺得自己好煩

咁你鍾意咪揸飽自動波佢 呢個post係有人開黎問做乜要考棍搵黎嘈喎 唔知邊個煩d呢

佢只係問點解要考咋喎 可能佢認為冇需要 姑且唔好理佢係咪釣魚/玩嘢 你哋班棍波撚即刻好似受刺激咁比人釣晒出嚟, 覺得要踩自動波先捍衞到自己尊嚴咁,好低B呀

佢只係問點解要考咋喎 可能佢認為冇需要 姑且唔好理佢係咪釣魚/玩嘢 你哋班棍波撚即刻好似受刺激咁比人釣晒出嚟, 覺得要踩自動波先捍衞到自己尊嚴咁,好低B呀

無需要嘅會專登開post問?
自覺無雖然咪去考佢嘅自動波 係咪搵交嗌明眼人點會睇唔出
你話踩自動波? 班廢牌何嘗又唔係咪棍牌乜野史前機械話棍牌有乜用
而且你點撐都好 廢牌的確係比棍牌識小樣野 俾人笑仲撐乜 好地地認自己係唔識咪得 講咁多廢話佢講自己考個廢牌係好醒好精明咁做乜

仲有記住呢個post唔係棍牌撚開 專登開個post出黎就成班廢牌自己入黎玻璃心

無需要嘅會專登開post問?
自覺無需要咪去考佢嘅自動波 係咪搵交嗌明眼人點會睇唔出
你話踩自動波? 班廢牌何嘗又唔係咪棍牌乜野史前機械話棍牌有乜用
而且你點撐都好 廢牌的確係比棍牌識小樣野 俾人笑仲撐乜 好地地認自己係唔識咪得 講咁多廢話佢講自己考個廢牌係好醒好精明咁做乜

仲有記住呢個post唔係棍牌撚開 專登開個post出黎就成班廢牌自己入黎玻璃心
用埋啲史前科技。

或者唔會離開亞洲

去歐洲美國都係租自動波
都係貴二百幾姐一日
揸長途仲唔夠辛苦咩

點解長途會辛苦?
例如幾長?

MT AT 咪又係一樣,其實外國租車真係好平,如果每日貴200幾蚊嘅話,都真係貴好多,可能租車先至係1xx蚊一日

試過一日揸7個鐘
MT 係咪無cruise control?
咁如果係外國住就唔會租車 點都自己買抵啦
但如果去一個旅行都係20日左右 貴3000 對成個trip 唔差太遠
用埋啲史前科技。

或者唔會離開亞洲

去歐洲美國都係租自動波
都係貴二百幾姐一日
揸長途仲唔夠辛苦咩

點解長途會辛苦?
例如幾長?

試過一日揸7個鐘

好似都有,個電腦幫你keep住 引擎轉數
一踩極力子就cut定速
不過我諗緊如果細車上斜唔夠力佢會點
應該要司機介入,唔係會無力
但如果去一個旅行都係20日左右 貴3000 對成個trip 唔差太遠

如果同朋友去旅行,roadtrip多數租車
因為自己無咩力
同埋除翻開都唔係太貴
仲有,可以大腳啲,唔愧傷車

如果同朋友去旅行,roadtrip多數租車
因為自己個架無咩力
同埋除翻開都唔係太貴
仲有,可以大腳啲,唔傷車
因為上斜路塞車就會感受到咩叫技術型司機

利申:揸緊自動波
用埋啲史前科技。

或者唔會離開亞洲

去歐洲美國都係租自動波
都係貴二百幾姐一日
揸長途仲唔夠辛苦咩

點解長途會辛苦?
例如幾長?

試過一日揸7個鐘

有無cruise control 係睇架車有冇配備
用埋啲史前科技。

或者唔會離開亞洲

史前科技就係史前科技
就算歐洲都係大部分棍波 佢都係史前科技
唔該搞返清楚
用埋啲史前科技。

或者唔會離開亞洲

史前科技就係史前科技
就算歐洲都係大部分棍波 佢都係史前科技
唔該搞返清楚

笑撚到我 乜撚野史前科技
用埋D歪理黎合理化自己D垃圾行為
咩年代仲考棍波以為自己好撚型

2018都黎緊

你唔好話自己鑽木取火打井水係真男人, 真係on撚9

因為好多垃圾棍波仔 無嘢拎嚟打飛機 咪拎個棍波牌咪打下囉 得罪講句 揸得棍波 大部份都係錢七/揾食車 一係就花𡃁ken 加個包圍 換條喉 就學人話自己玩車

利申 1,2 牌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞