香港 01 : 中港牌私家車撞學童!斑馬線前無減速 目擊者:女司機唔識廣東話

292 回覆
220 Like 11 Dislike
弱智仔沖出嚟柒
連登明顯有大量為嗌而嗌既人
女人揸車真係搞唔掂
你現實係咪真係好無聊
要成日上黎玩膠唱反調
支那人識Hi讓路咩,垃圾愛國教育只係教人愛國,唔L使有理性同情心同公民意識架,屌佢老母。呢啲L樣轉彎唔L打燈添呀,屌你老母
北車南下,馬路炸彈
我公司樓下有條斑馬線,日日返工都會經過。

平時大部份車就一定老馮唔讓人見到有人想過斑馬線都會踩油衝住過去。

之前我過緊斑馬線行左幾步,有部黃色24座校巴收工衝埋黎喺我前面駕過。

然後有一日放飯見到大大部警車抄緊違泊,而我想過斑馬線前,啲車就已經停定曬等我過咁。
人地撞死人都係坐幾年
你就可能冇左條命
為左自己命仔著想
就算道理係自己到
都要望
冇退後再6死你算係咁啦
冇嘢好爭辯,有人過班馬線司機唔停車,無論點都係司機錯晒
去考一次車,仲係有舊式班馬線既場先衝出黎再講
你試下行人企左起班馬線前你唔讓佢?
你如果咁都pass到我話你叻
係,啲的士狗貨van 佬
斑馬線仲要踩油加速驚你唔縮咁
正一仆街冚家剷
原片
死支那閪
斑馬線唔係咁用架,你係行人一定要踩落馬路先架。
你等架車,但唔踩上斑馬線,架車係唔駛停。

其實個細路一早直接行過去就乜事都冇。
依家揸車既人都唔理有冇安全島斑馬線 個人係唔係都比恆油 見到有人過緊斑馬線直頭再開快D逼你跑
尾事尾事, 港豬要包容嘛
你覆個樓上2個都完全封鎖左
駛近「斑馬線」時,須留意是否有等候橫過馬路的行人(特別是兒童、長者及殘疾人士)。你應減速,預備在「讓路」線前停下來,好讓他們橫過馬路。

係, 好多司機都唔知要減速
駛近「斑馬線」時,須留意是否有等候橫過馬路的行人(特別是兒童、長者及殘疾人士)。你應減速,預備在「讓路」線前停下來,好讓他們橫過馬路。

咪係班閪人唔跟指引囉
是撚但香港揸車撞到人仲鬆過大陸
撞死人最多坐2年甚至唔使坐
錢又賠勁小
你果段都係指引啦
車撞人 車點都輸添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞