[默 Q1 out and carloss ] F1 2024 中國站 討論區 3

1001 回覆
0 Like 7 Dislike
加斯利:加斯利
上年灌雨係加拿大outlap泊車
都紅旗佐成幾分鐘
跟住又行得返去都無事
周冠宇:周
角田:舒路達
撞完有啲嘢可能第一時間check唔到
拉利會成晚都check 唔到再聽日DNS

叻: First time?
Sainz: 我自己訓車底check
唔覺得大頭會差過max
莫講話10年前最當打既大頭
lm
不過睇完今站,Red Bull 個升級又可以推遲了,玩下手去到加拿大/西班牙先拎出黎都得

入左沙地之後自己出到算唔算stop
只要主席唔好好似上季咁公開個車底畀人睇, 唔使拎個升級出嚟都夠做啦
下站就見底
但有個講法又岩
你 stop 之後等到出紅旗先再開番,即係 red flag 個下你係 stopped

冇紅旗佢碌番去就唔會夠時間再出黎

咁佢係唔係 on purpose causing red flag
stop應該係指停左車出紅旗,所以要DQ
但點先證明on purpose
之前明明傾緊邊個call紅黃旗就邊個取消成績,依家又無左下文
咁我係拉利咪話你咁快出紅旗做咩,明明係spin 完車手未回魂,想慢慢睇返steerwheel d status 同聽到race engineer 睇吓有冇車衝緊埋黎先出返部車又唔俾?做咩唔俾黃旗先?
係你大會驚出黃旗太耐俾其他車隊屌咋嘛,我明明15秒就得
on purpose call旗嚟講,大頭有經驗
大spin中途落到野驚飛野出賽道,咁出紅都正常

T16盲彎又係衝刺彎,小心d好
Carloss咁倒米法真係對佢搵大牛或平個位有幫助咩? 特別係大牛想要個聽話二佬

https://x.com/leclercsletters/status/1781631704337146294?s=46&t=N1m1RUb0pjgRtlXuyeW4sA
咁辛斯從來唔係乖仔
10圈13秒
重要講緊max頭幾圈無電
除咗咸之外個個大半場都係跟住大頭
無參考價值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞