信報專欄:全城觀望長實安達臣道項目 市場正猜測會否出現「4位數字」震撼價

144 回覆
107 Like 6 Dislike
你跛坦唔識睇歷史睇新聞睇報道?就係你呢種傻人覺得成日話誠哥好人,同啲廢物一樣鳩噏乜都唔識憑感覺就話英國對香港人好
有人信 大陸人會托住樓市
你係咪ON9
如果計經營利利潤
咁發展商俾自己人用$100000 1呎建築成本咪唔使俾分紅
買股就冇得迫, 買樓都可能會俾人迫
事實 自己學下咩叫分紅先
邊個迫你啊講到咁委屈分享下
你點知?
但房委居屋有政府擔保做按揭
另外唔使補地價 即係面價總數係細好多
上車難度係容易好多 只要有返工都上到車

二手居屋好多實際價格都係貴過私樓價
就係劏依班上唔到私樓又有住屋需要既大
港鐵收曬補地價錢 長實起商場 利潤亦無人知點計 不算商場一定係有錢賺 港鐵抽番樓成本25% 長實應該打個和 但賺左將來管理權
CoCo Krunch 之前有單嘢好搞笑

https://www.edigest.hk/社會熱話/屋苑-外賣-步兵-經一熱話-1258020/
藍田屋苑業主疑出奇招博送外賣 步兵轟被迫硬食行上山 盤點5大「外賣結界」

除非開多個港鐵站
唔係真係好少人買
要睇你天水圍邊度,你話西鐵站隔離就贏,其他地方搭輕鐵都要3-4個字先到西鐵站,安達臣3-4個字駁架巴士到藍田,確實好過天水圍
你肯定唔係地鐵管理?
天水圍近大陸 有得食到北部都會區同前海鐵路條水 有升值潛力

安達臣算吧啦
瀨佢個仔就有,香港電訊比佢收購前都搞到自己一身債
科網泡沫又唔係佢搞出黎,市場氣氛黎,市好走去all in高追實輸架。同依加NVDA一樣
居屋有無敵條款, 5 年內原價賣返俾房委會

最多蝕律師,tax 同息
哩d 叫高招, 等你地班友無錢移民
你咩年代
依加無左依回事
安達臣真係算數啦

起安老院好過
一單還一單啦
賣得貴就話收割市民者,賣得平都要比人批鬥
再者都唔可以算平,只係反應番市價/現時經濟環境
識唔識咩叫4位數呀$10.00
4個位呀
安峯….
人地幾時講過+x係好人?
我淨係見到人地問你拎證據你就發老皮屌鳩人
好似全部都係細單位, $9.5K 應該都仲走得晒. 250尺. $2,400,000 樓下.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞