[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (219)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
會唔會係利馬
過咗100kg扣人工
不過俾返啲介紹費照顧費你
尊重啦=.=
其實石門上屆都用唔少內收閘 印象中羅梓羅拔圖都有咁做過 所以先覺得港隊其實有潛質咁踢
不過教練個邊就真係難搞 朱sir曉明sir走咗之後安達臣先係戰術水平最高嗰個 變咗你好難透過聯賽由下而上咁帶戰術上港隊
甲一滿座有幾多人一場?
潮流興啲咩石門就用啲咩
朱蛇咪又係叫外援係前面自己攪掂 有咩戰術可言
ching瞓咗幾耐
冇護照入條撚
港足|慈英季尾離布力般尋新機會 轉籍大門常開「但護照問題很複雜」

【體路專訊】港足周五(19日)公布新一份本地集訓初選名單,當中包括英甲保頓的18小將杜俊暉,成為驚喜之一。另一名在英格蘭落班的潛在港腳、港產混血右閘前田慈英(Jay Haddow)向《體路》透露,已經與效力的英冠球隊布力般達成共識,季尾將會離隊尋求新發展,除了繼續探索在歐洲落班的機會外,亦有興趣返回亞洲比賽。擁有為多隊在國際賽上陣資格的慈英又指代表香港的大門常開,但護照問題依然複雜,會視乎情況發展再作決定。

月初度過20歲生日的慈英於2022年與布力般簽下職業合約,開始為球隊U21梯隊在「英超聯2」上陣。他今季在聯賽上陣13場,季初對西布朗U21一仗交出助攻,不過近三仗不入大軍名單,此前一仗亦只後備上陣5分鐘。

慈英向《體路》透露,已經與球會達成共識,季尾完約後將會離隊:「我感覺不到在那裡會有進步的好機會,所以決定探索在歐洲其他地方的機會,甚或是可能返回亞洲踢波。」他指對任何機會都持開放態度,亦一直有興趣到亞洲聯賽落班,並得知有球會對自己有興趣:「對現在的我而言,我想去一個可以令自己繼續進步、不斷比賽的地方,因為我還年輕。當然一切仍言之尚早,距離開季仍有很多時間來權衡不同的選擇。」

去年慈英回港時曾向本網表示,曾與港足主帥安達臣見面,惟對會否選擇代表香港的問題「留白」,亦不急於作決定。相隔一年,他再被問到為港隊上陣的機會時表示,大門永遠打開,惟仍有問題需要處理:「(港隊)對我自己來說總是一個不錯的選擇,但就像我曾說過,護照是一個非常複雜棘手的問題,所以也要再看看情況會如何發展。」他續稱並未為此事定下死線,惟笑言今個夏天將是一個好機會去考慮所有選擇。

司職右閘的慈英在香港出生,父母親分別是英國及日本人,小時候在傑志受訓,到12歲時與家人移居英國,並加入布力般青年軍。擁有能代表英格蘭、蘇格蘭、日本及港足資格的他2022年獲日本U19徵召出戰土倫盃,有一次上陣經驗。
組隊最緊要d 鬼岩
完全係agent 足球

6隻正常鬼+ 2個香港隊正選level 已經挑緊傑理機
慈英仲留唔留到歐洲
試吓新嘢唔係壞事
關心米高留唔留到先
1隻勁鬼+4正常鬼+2後生鬼輪換+ 2個入籍 + 2個中上本地

應該年年爭冠
90年代已經有人講:香港波係鬥外援質素,外援有料已經嬴左八、九成
南區欠勁少少既鬼
大埔有冇雨?
lulu有
朱蛇起碼肯抄下人 kim蛇場場神田監督咁 對東方嗰場迪米同米雞係咁走同一個位炒埋一碟都冇俾指示叫啲球員變
肯抄係好開始嚟嘅 個個起步都抄人先
For the good of hk
抄還抄 但係叫周緣德踢右閘 係唔係要驗腦我打FM都唔會咁做啦
回歸石門吧
我東已派梁大佬做超級連結人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞