最近睇緊邊套韓劇? (80)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
淚之女王,真係畫面靚同演員吸引搭救,都幾無聊個發展,早幾集有新集數時想即時睇,而家變成遲d先睇
未睇最新一集連po都唔敢入
我未睇13,14集。睇啲片,個劇情大暴走到,瘋狂狀態

等大結局嘅人上
睇唔到最新一集連傾劇既資格都冇最衰冇假請
暫時香港平台無買,唔知會唔會好似代理公司咁,遲啲Netflix上架
睇到國民公敵出現個集 就棄左… 唔知點講 d套路重覆 男主好虛弱 女主就衝動閪成日要男主去救

而女主角設定法律系第一畢業 但做d野就 唔係醒

進展又慢 突然又隻boss級惡鬼出現 好突然

總知就劇情平淡&慢
新呢2集好難睇
雖然我都幾鍾意雙金 劇情狗血都算啦但拖拉真係好嚴重
正劇女二/網劇or周末or日日劇女一升正劇女一呢個關口係麻煩啲,好多時未必一下拍得到大製作或劇本好嗰啲 (實際上亦無咁多大製作and/or優質劇本),演技方面無撞板畀人拎去抽秤,收視差但唔上身,已經係best case scenario。
盛駿嚟
照樣高收視
產量多咗
等緊佢同徐玄振果套
睇完第4集直接放棄
https://www.instagram.com/p/C6IKRtIvIdk/

JTBC新水木劇《沒有秘密》長預告。

此劇講述"無法控制舌頭的浩克"主播宋基白與充滿熱情的綜藝作家溫宇宙相遇後經歷的幼稚而又無理的愛情喜劇。

由《天氣好的話,我會去找你》《路線脫離》張智妍導演執導,崔京善編劇執筆,5月1日首播。
https://www.youtube.com/watch?v=TiZOdAnPHsE

第60屆百想藝術大賞 預告
https://www.instagram.com/p/C6IAhqBr0dM/

MBC新日日劇《英勇無比龍秀晶》劇照,5月6日播出。

該劇講述夢想成為現代版巨商,毫無顧忌的女人龍秀晶(嚴賢京 飾)和把命運託付給她的吝嗇鬼呂義朱(徐俊英 飾)一起展開的火辣和痛快的復仇羅曼史。

由《白色謊言》《紅字》《秘密之家》李民秀導演和《夏娃的愛情》《壞愛情》的金美淑導演共同執導,《好人》《龍王大人保佑》的崔淵傑作家執筆,接檔《第三次婚姻》。
雖然眼淚女王即將創下T台最高火爆記錄,但是主演金秀賢 金智媛都將安靜地收尾。金秀賢經紀公司今天表示「日程很難協調,所以無法進行採訪」。此前金智媛經紀公司也表示不接受採訪。

反派男二朴成勳、女主弟弟郭東延、弟媳婦李主儐都將進行採訪
恭喜SBS 惡鬼 獲得了2024New York Festivals SF奇幻/驚悚電視劇部門的銅賞。 ​
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞