最近睇緊邊套韓劇? (80)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
女主成日阻住哂
最憎係女主細佬
搞出黎 得男主揹哂
秘書做戲幾好睇,不過到依家好似連男2都未做過?係唔係唔夠資料
唔知去左邊?
想打資源
仲有冇拍劇
唔知喎
有呀,不可能婚禮都有佢
好彩佢冇接
金秀賢 + IU冇新鮮感
同金智媛襯勁多
大把人包括我為咗睇佢兩個而睇
套劇都就完仲講緊選角估可能覺得劇本唔啱咪推囉 睇第一集劇本就有絕症應該feel到有啲唔對路 宜家隔離po個個屌晒鬼話劇情老套垃圾 靠雙金演技carry 講真冇劇情嘅話真係要有勁好演技先敢接
我覺得爛尾依然算多 但最受歡迎國際OTT就呢兩年出現會多咗

唔爛尾嘅會係其他OTT或者韓國台到出現 而呢類情況 受眾層面唔夠闊 所以受眾覺得爛尾多咗

唔爛尾個結局就真係視乎個別觀眾覺得好定唔好 夠唔夠完整完美
未死咩
死前俾佢
全慧珍 辭演新劇 I'm Home, 該劇預計6月開拍

該劇改編2004年日劇《家庭連續劇》,講述不是家人的人們逐漸成為家人的故事。

由《Green Mothers Club》羅河那導演執導。 ​ ​​​
https://www.instagram.com/p/C6C6OAoqaOM/

宋承憲 吳漣序 李時言 太元碩 張圭悧 主演tvN新月火劇《Player2》公開劇本研讀&幕後花絮,6月首播。

該劇講述天才騙子、頂尖駭客、天賦車手以及炸裂打手,更加強大的"高手"們回來了,痛快地甩掉"有錢人"們團隊合作的動作騙局。

由《恩珠的房間》《請來魔女餐廳吧》蘇在賢導演執導,朴尚文、崔瑟祺編劇執筆,共12集。
https://www.instagram.com/p/C6DAtHYJAqK/

JTBC新水木劇《沒有秘密》公開劇照。

此劇講述"無法控制舌頭的浩克"主播宋基白與充滿熱情的綜藝作家溫宇宙相遇後經歷的幼稚而又無理的愛情喜劇。

由《天氣好的話,我會去找你》《路線脫離》張智妍導演執導,崔京善編劇執筆,5月1日首播。 ​​​
https://www.instagram.com/p/C6C9cSzy7je/

JTBC新週末劇 雖然不是英雄 公開花絮。

此劇講述因現代人的疾病而失去能力的超能力家族的故事,擁有與眾不同的能力卻誰也沒能拯救的男人拯救了命運般的女人多海,是一部幻想治癒羅曼史。

由《SKY CASTLE》《雪滴花:snowdrop》趙賢卓導演執導,《不要戀愛要結婚》《內向的老闆》《快過來》朱華美編劇執筆,5月4日首播。
https://www.instagram.com/p/C6CzD41LtZH/

SBS新金土劇 Connection 公開角色海報。

該劇是一部犯罪調查驚悚劇,講述一名高中朋友在留下50億保險金後死亡的過程,暴露出朋友之間變質的友情。

由《Trolley》金文教導演執導,《檢察官內傳》李賢編劇執筆,5月24日首播。
MBN週末劇 世子消失了 第4集全國收視率2.511%

MBN《世子消失了》收視率推移:
01 1.45%
02 1.031% 🔻最低
03 2.623%🔺最高
04 2.511% ​​​
依套收視好似唔錯
JTBC週末劇 Hide 第10集全國收視率 4.552%

JTBC《Hide》收視率推移:
01 4.050%
02 4.323%
03 4.334%
04 5.977%🔺最高
05 4.467%
06 4.959%
07 4.273%
08 4.708%
09 4.132%
10 4.552% ​​​
KBS週末劇《美女與純情男》第10集全國收視率16.5%

KBS《美女與純情男》收視率推移:
01 15.3%
02 17.2%
03 14.9%
04 17.6%🔺最高
05 15.0%
06 16.0%
07 14.4%🔻最低
08 16.8%
09 14.8%
10 16.5% ​​​
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞