最近睇緊邊套韓劇? (80)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
李至安,廉美貞 ,Match

張滿月,洪海仁 ,Match

各自有好角色,互換就o米攪,連FF都免
製作組話Cut左好多李亞仁既戲份,咁做純因為佢吸毒事件而唔係為作品更好做出發點

呢d做法係極唔尊重自己套作品,其他演員,同全球觀眾,佢吸毒佢理應受法律懲罰,但剪到套劇支離破碎,要罰埋觀眾?
為商業市場,逼於無奈都要咁做
除非佢死咗,否則套劇一出街,觀眾注意力去哂落佢嘅負面新聞度,冇人理佢喺套劇嘅表現,從而令唔少人罷睇,從而影響排名,從而令製作部門蝕錢。
好唔好睇 搵緊劇開
SBS金土劇 7人的復活 第9集全國收視率3.8%

SBS《7人的復活》收視率推移:
01 4.4%
02 3.2%
03 3.8%
04 2.7%
05 3.1%
06 2.4%
07 3.3%
08 2.3% 🔻最低
09 3.8% ​​​
MBC金土劇 搜查班長1958 第3集全國收視率10.8%,刷新自身最高收視紀錄。

MBC《搜查班長1958》收視率推移:
01 10.1%
02 7.8%🔻最低
03 10.8%🔺最高 ​​​
無咩人睇? 財閥好似收視幾好
第一季做衰咗
令第二季印象差咗
上一集琴羅熙死咗之後,其他惡人態度冇乜點變
做得衰都有第二季?
一早計劃係至少兩季
播緊第一季嘅時候,已經拍緊第二季
當年《頂樓》嘅成功,令佢哋充滿信心,搵緊大部分原班人馬,再照辦煮碗拍三季。
不過一來演員同《頂樓》差唔多,二來劇情太離譜,令唔少觀眾走去網上投訴,投訴主因係劇情入面,老師竟然接受學生賄賂,屈女主親生女未婚懷孕

tvN新劇《愛在獨木橋》最近進行了劇本研讀,預計5月開始正式投入拍攝。

此劇講述男女主在學生時代熱戀,但因家庭間的反目和命運的惡作劇而痛苦離別,兩人在15年後相遇展開的久別重逢愛情故事。

由《今生是第一次》《金秘書為何那樣》《還魂》朴俊和導演執導,《雲畫的月光》《綠豆傳》林藝珍編劇執筆。
啲人邊鬧邊睇
睇嚟又多一套
今集7人的復活又死多個
聽日收視又高啲
末日愚者個cast好癲 大量平時韓劇熟悉的面孔
但劇情真係唔係幾掂
套under the gun甜到漏
大結局鄭秀敏主動上埋床 臨開波前條仔話唔扑
真係好可惜
我諗罷睇都係韓國觀眾
海外觀眾應該唔會因為劉亞仁唔睇
只會因為你cut得咁亂唔睇
不過都明佢地唔可以得失韓國觀眾既
7人的復活 Ep10
2.1
同感,我就係因為佢亂cut而冇開

我覺得藝術工作者要有d堅持,明知咁做會破壞套作品,成個幕前幕後團隊既心血大打折扣,只因一個個別演員既醜聞咁做,值得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞