回顧高普9年英超利物浦生涯 低開高走

162 回覆
61 Like 17 Dislike
武肺英超喎,其他英超冠軍邊有得比呀。帶返個口罩先啦。
同埋高普啲波
會冇啦啦一段時間既表現好似榜尾球隊咁
每2-3年就有一次
呢排就係咁
除左曼城

有邊隊唔會咁?
高普未必到哥帥個level,但事實佢真係幫利上番前列份子,打過3 次歐聯決賽,佢聯賽拎第2 個兩年都手握9十幾分,係咁岩鏝又唔識輸

21/22 班友仔真係場場踢足,爭4 冠爭到last 1 場 ,絕對respect
第一高普任期長仲同哥狗接近完全overlap,第二有幾季戰況緊湊到雙頭馬車咁,所以啲人(好明顯唔止利迷)先會形容呢pair係宿敵,唔單單係實力/球隊成就嘅問題

另外睇返transfermarkt head to head呢兩條友打左30場,係哥狗打得最多嘅領隊,以呢個sample size哥狗仲要罕有地輸多過贏一場,我覺得形容做宿敵幾適當
唔洗同佢地認真討論架 一係駁你唔到一係就睇唔到
戰況激烈 但贏得一次 其餘輸鳩晒
對賽成績 干地對哥帥仲勁過高普
杜曹都有年3殺哥狗啦呢d都拎嚟講,明顯地哥狗英超成就近十年最高沒有之一,講到高普係宿敵只不過係自抬身價。
隊熱刺仲要係殺死鏝城晉級
哥迪奧拿曾經讚干地話係干地身上學到好多野tim
班死利狗搵呢啲客吐說話幫高普打飛機
聯賽講板凳深度
曼城net spend 高咁多
頭幾年乜柒都無 第二隊一早比人炒撚左啦
鬥足咁多年唯一一個英超要對住空場慶祝
都唔知話你慘定黑仔好
你話9年入面同哥帥分英超就話姐
但佢得1個 咁都叫宿敵
諗下高普入主利物浦果時咩環境
咁多年黎net spend同其他英超豪門比
然後咁嘅情況下都拎過歐聯英超
長期排英超榜前幾名

然後又望下獌聯
我comment強調時間同sample size,一來橫跨多季,二來佢哋對賽30場,呢啲係高普獨有嘅嘢

另外fyi
哥vs干地 3/0/4
哥vs杜曹 7/2/3
獌聯好成功喎
坦蛇講得出做得到 終結左高普
下季到終結哥狗㗎啦
如果坦蛇下季仲喺英超嘅話
老老柒柒 鏝阿都崩崩地盤 利d傷兵又番曬黎 利記今季拎唔到英超既話高普真係唔合格
on9
高普黎利記之前 利仲柒過阿幾倍
呢幾年可以贏到過英超+歐聯 真係算勁
仲可以同曼城鬥到下
Var黑走史達寧粒絕殺姐,老屈越位
人地教8年贏5屆,你教9年先贏人1次,唔叫偷雞叫乜呀你贏多一兩屆咪可以叫靠實力同哥狗平起平助囉

依家咁既英超record點好意思同人講係哥狗宿敵呢?人地炒你5-1喎,咁撚多年先贏得1次比人話係偷雞又跳哂制咁

關贏幾多分撚事咩,你贏100分都係贏得1次架啦,哥狗有次破紀錄冠軍添啦唔通計兩次呀?痢狗真係弱撚智
嘩好酸啊 得啦 可以返狗竇啦
中游?直頭下流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞