澳門特首賀一誠終於明白,千錯萬錯當時樓價炒得太高

150 回覆
381 Like 19 Dislike
而家咪冧咗囉 大家都開心
澳門岩岩先撤完辣 真係信佢一誠 賓周變形
我澳門fd話戈邊公屋唔洗交租
排兩年左右就有
佢一家三口一人一間300呎
真定假
係有班公屋窮撚係香港幸福慣,幾十蚊食餐飯又叫春,自己一個人住一間屋貴又叫春,間唔中有單斬人案又叫春,開始ff 發展中國家會過得幸福過自己係香港,呢啲撚樣等佢地係出面受下就知
有證戈班好多字都唔識多隻 走鬼到咩
放心 只會FF 你話江西包佢兩年租請佢去住
包埋最少一日一餐 其餘自己搵
佢睬你都傻
你fd支那人?

澳門人求求其其打份工會伸請到社屋?

兩個人連兩萬都搵唔到仲生多個?

更正資料

深圳發展唔差得過香港,點會咁得閒益你班港燦?
珠海仲未發展成熟,先會肯不斷同澳門整合一家親,推動返自己發展。
真正成績好嘅學生,係唔洗日日同人講自己考幾多分,做晒功課搵左書未嘅。
咁係因為冇量而出姐,變惡性循環
基建大工程完全冇考慮成本同回報,咩都洗左先
幾百億去補貼埋D垃圾項目,都唔肯擺落醫療教育度,投資落去人度,高地價高樓價好似吸毒咁,返唔到轉頭
同自己比,香港樓價收入比升咗一倍,租金回報率由6%跌到2%
舊香港真係樓價低人工高喎,唔係好耐嘅事
中咗降頭先覺得而家係正常
個次序調轉咗,一向係私營好paid過政府工,收入高再帶動樓價
唔通Set高個樓價,就帶動到經濟咩
唔明嗰個好似係你 樓市可以跌,但唔可以急跌
因為澳門係賭話哂事,唔怕咩樓主業主果D
但香港靠樓既,唔怕業主都怕發展商啦
珠海未發展成熟你山洞人??港珠澳 深中隧道
全方位發展都將珠海定位為一個運輸中杻 驛站 必經重鎮
經濟同深圳仲未有得比啦
連登仔FG 50k 買唔起樓
就想香港樓價同深圳一樣, 但又唔諗下大陸94%人月入得5k以下 (大陸投行中金統計數據)
得連登仔FG 1/10

你去過深圳北未???唔係深圳北站
係龍崗龍華大浪塘廈嗰啲地方未
咁珠海有邊度比得上羅湖一帶咁繁榮先?
就算香港都有新界東北啦,深圳有邊陲地帶未開發有幾出奇?
接受唔到現實自己係廢人 上兒登發洩
你智障?咁深圳有邊個洗碗工人工高得全港任何地區一個洗碗工既人工??
深圳呢啲低下工種一般係俾晒啲外省人做,有啲仲包埋食宿。
如果要深圳人工同香港睇齊到時成個深圳啲物價都同香港睇齊啦,到時班港豬仲會北上消費?
港豬連日本都去唔起好好地住係深圳居屋咪啱囉
刺激內循環
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞