澳門特首賀一誠終於明白,千錯萬錯當時樓價炒得太高

150 回覆
381 Like 19 Dislike
香港on9姐,由唔知幾時開始d撚樣覺得高樓價先係正常
我就覺得同深圳睇齊先正常
啲官有份炒

點會俾佢冧檔
貴還貴 但係珠海出居屋俾澳門人買

澳門狗死都要瀨係澳門係咩玩法???

https://china.hket.com/article/2522502/珠海將為澳門人提供3800間「居屋」

一路嘈貴但身體好誠實
你估澳門依加冇托
調番轉問連登廢淡 中央挺港惠港決定係深圳龍華龍崗劃地只供香港人買 可能50萬500呎
你哋係咪肯番深圳住
呢個特首唔講國安問題?
你估深圳平呀?計返工資水平同利率分分鐘仲貴過香港
有貨緊係想貴 冇貨最好平過剛果添
大家利益立場唔同
去到你自身利益問題想人工高定人工低???
我係你老細我就想最低工資請你啦
大陸打工好多包宿舍

香港打低層工份糧唔夠租正常樓
咁你番大陸打工咪解決到你既需求囉
班曱甴仔狗衝
但人哋租金平,同樣幾百萬嘅樓租金得兩三千,人工中位數都8千喇。香港中位數得2萬,求其租個樓都萬幾蚊
你咪問下d公屋on9仔當初仲乜反8萬5囉

咁更加唔健康啦,租金回報完全支持唔到樓價,普通打工仔永遠只係租到樓,咁邊個買樓放租?再者深圳租金低係因為多外來人口,個個都有自己老家

香港邊度有依支歌仔唱?
香港唔係唔明, 係政府本身就官商勾結, 係既得利益者
係就最好 唔好日日係度鳩叫咩人工低 樓好貴

講買樓又容易過深圳上海
講人工 成個東半球同職位輸新加坡少少
但對比大陸高4-5倍 又唔講
8000係平均數 深圳月入中位數得3000
珠海個“新街坊”都賣每平方米30K
即係每呎3.4K
深圳賣1K呎你話有無可能
珠海橫琴15分鐘過關番到澳門所以貴d合理
深圳龍崗番香港要一個鐘 平d都合理
個經濟根本停晒
個個想做生意既
睇到租金後好多都可以唔駛考慮

想移民過尼既租金咁貴搵幾多都係晒氣
以前多機會仲好d
依家經濟咁差

成班廢老可以慢慢欖住層樓ff
不如話香港租金樓價過高長期唔起樓供應不足造成嘅問題有撚資格話深圳唔健康咩
其實睇人啦,你係要加埋d廢物落去比較冇咩意義我大部分朋友都搵緊兩萬以上
到時同深圳人工睇齊
兒登仔係咁上下
兒登仔: 我要全港低人工, 我唔怕, 成世食屋企
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞