我宣佈環保撚而家係全民公敵

310 回覆
2162 Like 106 Dislike
點解要理解?
環保撚團有冇理解過唔用膠餐具既不便?有冇呀?
想知原因google plastic pollution
睇完覺得唔關自己事
1. 可以繼續屌政府同環保撚

2. 可以做個醒目既人唔用紙餐具轉用可重用既餐具
或者

亦可以買定一堆膠餐具做行為反抗啦 諗起都覺得型。
屌你老母KFC
https://lih.kg/2371074

你用勁撚多膠
醒目既人你都幾撚搞鬼 至撚醒目係你啦 識得google
講真,環保撚真係死全家

我智慧齒打橫生要用膠牙籤先遼到個位,用木試過斷左,搞左成個星期最後發炎要入院處理,唔處理又會藏垢注牙

你依家話cut膠用具,跟本有d野就係唔可以取代,電話都係好破壞大自然你唔撚用鴿?

用鴿係work架不過唔方便之麻,道理都一樣,有d野做唔返轉頭,話就話為環保,最環保其實叫全人類死哂就最好,但跟本就冇可能

食飯支叉會淋,飲野經紙會變味,呢d都係令人類倒退既惡策

呢班口講環保既杏家產,一定係一班進一步將香港經濟推去死亡既兇手之一

做環保班撚樣,快d報上名來,等大家日後可以搵到你,表揚你呀仆街
作為有思想既人類 去理解背後原因都好正常既事姐

問題係世事無兩全其美
一係世界愈嚟愈多膠
一係就係人類改變習慣減少用膠

都係個句 覺得關自己撚事既 咪繼續屌政府屌環保撚 然後買定一堆膠餐具自己用囉

做咩唔走餐具走膠兜
有冇吞埋落肚響應環保?
1. 喂呀 我都無話自己環保撚
2. 過去既我係咪今日既我呀?
3. 可否正面回應我呀,俾啲論點回應我啦,唔該。
其實一直都係
但唔知點解呢,一出到去有條友話自己環保果啲,跟住佢啲fd又會話係呀係呀我都有咁做,見人講人話見鬼講鬼話
世事兩難全
但環保撚就係大曬 要犧牲全人類幸福
同作為有思想既人類,點解環保撚要扮有道德但殘害別人?

買來掉
一人一信寫比環保組織屌9佢地
麻煩搵人寫稿
咁型得唔得 支持
Ching 唔使勞氣
做好自己已經夠

架係自己丟嘅
啲人想做世界害蟲就由佢哋做啦
佢地呢啲盲反風氣會影響無批判思考既人

一句“環保撚”就完全唔去思考點解要咁做
屌屎眼都要用㗎 你有冇常識㗎?
的確係唔可以完全唔上網唔用電,但唔等於要報復式用電/反環保
處理垃圾啲錢咪又係大家納稅人俾
究竟你呢幾句既論點係咩?喂呀,好想討論呀。
冇諗住有下一代
真心關自己咩事
係呀係呀,我以前有用膠。
所以呢?你想帶出啲咩呀????
用手嗱走塊扒,一啖啖咁咬;
河粉浸到爛當糊仔飲。變通下啦,環保係大趨勢。
欺善怕惡
好憎環保撚
但要賴佢地之前
可以諗諗成件事最大得益者係邊個先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞