我宣佈環保撚而家係全民公敵

310 回覆
2162 Like 106 Dislike
舉個例子,去一去賭場行一轉 就覺得普通人環保黎係多9餘
點解?
請問係未fatboy
真,走塑唔止保護環境,仲有人既健康。塑膠垃圾對海洋同埋陸地生態都搞到好嚴重污染,除咗垃圾本身嘅問題,塑膠微粒都好嚴重,佢地係好細嘅塑膠碎片,喺水域、土壤同埋空氣入面到處都有。魚類同其他水生生物可能會吸入或者誤食呢啲微粒,你食水生生物or飲水=食塑膠,然後被人類食用,最後影響到人體。塑膠微粒可能會干擾我哋嘅內分泌系統,令我哋嘅免疫系統有問題,甚至可能引致癌症。所以,支持走塑膠唔止係為咗環境,亦都係為咗唔會間接食塑膠。
科學界近年在世界各地找到空氣中亦有微塑粒

過多幾代應該避無可避
我唔係好明 點解用膠餐具就係反社會行為

私人飛機 私人郵艇 咁係唔係反社會?
人哋打仗夠唔環保啦
你唔鬧俄羅斯?
我用隻膠叉會比以上污染更嚴重?
冇記錯 香港商業用電係越用越平
人哋一次用兩個呀 一人一個
得閒去入下貨先

跟本全世界點環保,都唔夠D 大國生多10000 人出尼。

做埋灑D 廢野,灑時間。
How dare you?
其實我都唔明一講到膠飲管啲人就會話海龜好慘
話咩塑膠垃圾會進入海洋
屌,我平時都唔去沙灘,垃圾入咗海同我用幾多膠垃圾有咩關係?
講到咁嚴重,點解唔諗方法防止垃圾進入海洋?
根本呢啲問題同市民無關
你要減廢不如諗吓點回收垃圾仲好
不過呢啲嘢要使錢政府當然唔會做
環保撚注定係要死全家
咁既話要追擊販民喎,當日係佢地死都要推,建制反而係反對
不過販民都已經走既走、坐既坐
科學界叫大家打冇廢疫苗添
正苦仲日日print緊email做filing
每個部門每日唔知斬幾多棵樹
我覺得大家應該都咁做
每人用一個夠晒唔環保
真係物極必反
我都開始用完即棄
我即刻清哂屋企所有紙袋膠袋
絕對唔會重用
根本冇人在乎
環保明明係吸引同說服到愈多人做先係個最終目標
學班環保撚話齋要積少成多
但而家佢哋除咗畀埋啲濕鳩意見、全力擾民之外,仲要企係自己同自己起嘅道德高地度指點江山,屌鳩你班蟻民做乜唔跟佢信奉果套,延續趕客本色,成功引起公憤再令一部份人報復式買塑膠產品、直接提高需求
完美示範咩叫適得其反

根本做環保撚嘅指標就應該係林超英咁,你有你信奉果套,自己身體力行冇影響到人,我尊重你,亦唔會去留難你。

強烈建議為咗真.環保,將呢啲為紙餐具、紙飲管辯護、屌鳩你懶唔自備餐具嘅環保撚,直接一車車送去海葬,回歸自然之餘,又可以清除佢哋自身同可能出生後代嘅碳排放,幫佢哋以身作則,為大家樹立好榜樣。
2024 仲販民

而家d 政策全部忠誠廢物一致同意推出黎
你講得岩架,而家d 政策全部忠誠廢物一致同意推出黎

但係呢d擾民到仆街既環保政策真係由販民十幾年前開始死推爛推

販民、建制狗兩邊都係屎黎,唔好一邊臭d就覺得另外一邊係好野
咪撚瀨啦販民想推就推到就唔洗走嘅走坐嘅坐啦

政府唔想做點推都推唔郁,政府想做嘅冇人推佢都會搵理由做

不過我都係覺得環保撚要死全家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞