[附加賽] 2023-24 NBA季後賽討論區(1)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我騎個教練其實都係廢
冇人睇一線鷹
上半場4夾佢,截佢ball line ,連拎波都難

下半場Nurse 咪調整佢企位,拉到佢更加出去組織同進攻囉

佢本身強項就係中距離進攻,比熱火Zone 剋。下半場都組織到,打自己唔擅長嘅嘢都比到貨,第4節11分,仲想佢點

明明就係兩邊教練係到鬥智,球員配合到跟已經係好勁,講到佢好似好廢咁
對MVP level球員既期望係唔同d
頭3節就一定係柒. 最柒係第3節batum 搶返momentum佢走去hold 死個波哂左2個possesion. 之後調整返做分波比隊友, 做好護框. 第4節尾2,3個big play 先無咁柒
佢入到playoff再講啦
上半場佢有波係手連keep好粒波都唔得
因佢失誤左幾多次你有冇數?

好啦傳導失誤得多點解唔自己打先
三分又好 中距三脅又好 可能佢真係好得7成啦 我睇唔透

我76迷點會覺得佢廢
唔爭氣吖嘛
每場波都係教練做game plan、球員執行、中場調整

但話就話調整,球員要適應到、執行到,除咗係靠平時練之外,就係靠自己read and react

就今場黎睇,MB已經做得好好
至少比Maxey 好
第四節2個clutch play 都比到貨

MVP有部分都係睇媒體noise
好明顯肥仔拎左2年之後,第三年都係交同樣嘅貨,對媒體黎講冇noise 咪唔比佢
我都覺MB未到MVP level
今年MB到MVP level 但佢又攞唔到
弱雞互啄
多謝勇
Trash Young 條垃圾返去抖啦

出返黎隊波廢到仆街

寧願比Murray 44射拎44分,起碼防守唔洗崩
熱水如果入到playoff第一round就打菜,我睇好Tatum復仇成功
鷹比牛炒?
佢個樣有冇態真係一睇就知咩心情寫晒喺塊臉
吹羊算啦好嗎
老鷹熄得
好彩冇睇垃圾波
廢到打緊regular game
塞呢個陣冠唔到都係fail
頭先場波咁高質 轉個頭係場咁嘅閪波
好心銀仔set 條rule第8 lead 第9多過幾多勝場就唔洗打
講真東岸
綠軍係一支獨秀嫁啦好明顯
今年熱火真係無得玩
唔同上季 d綠葉質素同上季差太遠
垃圾波快手熄啦唔知有咩好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞