達哥去左參加台仔辦既街霸比賽 2

1001 回覆
46 Like 12 Dislike
RB隻urien世界知名
佢好鐘意用濕鳩角色
唔包尾都好好
JJ唔生性 + 再過兩個禮拜D師弟越黎越勁 達哥都都冇機 + 悠白進步速度都好難同大楷丁義比 + 妮子應該都唔夠yuzumi同熙歌打
人地仲要肺炎都不停練
達哥:aloha
笑死, KOF制要多人對戰, 其中一個衝線就直接仆街
近排佢最新係拎淡水講果句野出黎回應
淡水:好好做好自己的事就行
今次應該係達哥自視過高 掉得最甘一次 咩最中意畀人睇死 今次唔知用唔用到呢招過呢一關
做好自己的事=玩人中 繼續做沙包
講係咁講姐,唔通話自己求其玩咩,但係真係達哥能力有限,大家當正佢真係可以靠幾星期甚至幾日就有重大突破,唔通人中個幾個鐘真係重要咩,大家上曬頭
悠白真係典型 天份唔好+冇接觸過格鬥遊戲 但係靠努力補救既例子
第2季打完 仲每日用幾個鐘去練作業 甚至8個鐘去練一招腳刀
係差緊d實戰經驗同唔夠膽
而家慢慢補返
咁佢輸得咁柒比人笑 都冇得賴
想講chatroom 真正有打街霸既人唔多一味鳩屌達哥無對空
但其實唔係每次對面跳都可以有效counter
有好多安全跳/ frame 數唔岩/ backjump/neutral jump好多都係安全做法
盲屌果堆都有啲肉酸
係咁上下嫁啦,但至少做到推廣個下囉
我信達哥有練,唔好話佢只顧打人中
但如果只開個訓練打木頭人練combo
最多練到combo唔斷嘅基本功

但對手會擋會避會parry會反殺
唔會on99俾你出成套combo

見佢一甩就亂,一亂就緊張
之後俾人打到七個一皮

唔夠冷靜
悠白真係心理質素太差 但個底應該練得唔差
同打哥打耐左冇壓力已經55波
唔好兜啦, 你話達哥能力有限仲hurt佢
擺明練得唔夠, 落場又緊張到瀨屎亂晒龍
達哥練習又正常翻
UMA拎冠算冷冷地
但淨係講UMA對CW既話就唔算冷啦
兩個係凹比盃果啲打都係55波
今晚仲有無比賽?
比賽保持鎮定/大心臟 呢D clutch mentality 其實好難train
悠白上個禮拜打熟人都仲係會怕會驚
而家好左好多
悠白個細膽係講緊連單機game打怪都怕
所以佢係場數唔夠而家打嘅人都係同自己差唔多
好難再有進步
前日睇訓練打4大金剛以為悠白心理質素差
今日睇實戰達哥仲差
根本打唔贏就一定係練唔夠
就算冇天份 練習夠多都可以搭救
悠白就係好好既例子
但係冇天份 又冇練到仆街 又搵藉口就無謂囉
仲有兩隊要打 , 所以仲有排打
我覺得似係香港連台灣太高PING
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞