[又係國泰]起飛前40分鐘收櫃枱停止 Check in 坑天龍人。

277 回覆
39 Like 773 Dislike
假如真係預左兩粒鐘都算ok既,正常香港轉機黎講

但問題出發係大陸,空管出哂名,咁就肯定唔ok
仲要無原因無定向無時限
大陸機預左係咁

買經香港轉機嘅,一炮過買cx會好貴咩?
無咩理由會HX 轉CX 咁買會平喎
冇錯,小紅書不了啦。
國泰香港40分鐘 close check-in 已經好好
仲要10分鐘先 gate close,其他航空公司多數20分鐘 gate close
我試過最盡冇寄艙過鐘3-4分鐘都仲check in到, 個大陸人有寄艙就算40分鐘都做唔切, 好似要1個鐘先得
佢有講到Visa 到期

似係外國經香港轉機去法國
但係轉國際線咪一樣, 分分鐘仲慢左
本身香港唔係一地兩檢就唔洗理出入境問題
轉左一地兩檢即係香港先離開中國內地境, 即係要預多左時間
快下跪
不過香港人多數直接講英文, 中文黎講"直掛"我都明, 你講"通程"我反而唔知咩意思
倒掛個fd
航司要load一陣先知道咩意思
外國唔清楚,香港有d airline 會幫客將到港行李retag出境
邊度鄉下啊
正常喇, 行李一早要上機, 起飛前30分鐘先check in, 行李點上機呀
天龍人學咩人到文明國家
傻閪次鳩次要講無縫行李寄艙,講撚曬咁閪多隻字咩
直掛咪直掛

師兄真心有撚病,亂鳩屈就最撚叻
全世界得國泰一間,定係你井底之蛙唔撚知有其他航空公司,你啲撚樣搭開因航啲質素係咁上下
轉機唔同airline 就預咗會趕唔切,至少預多幾個鐘
佢幅相同佢講既野根本就係兩樣野,幅相個牌係登機閘都唔係 check in counter。
通程我都唔撚明
Through checked baggage /direct baggage 最撚易明
block咗樓主算
自己睇埋小紅書一份好得去邊
便你老母咩
其實全世界都歧視支那同支那狗啦
我都係
自己自製轉機,仲要搞到咁抆水咁就自己攞嚟啦
自製轉機至少要有六個鐘空檔先至安全
國際要清關入境 一定要攞行李
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞