[又係國泰]起飛前40分鐘收櫃枱停止 Check in 坑天龍人。

277 回覆
39 Like 773 Dislike
點解唔叫直送?掛乜撚野
其實典會唔夠

快手快腳十分鐘咩閘口都得

不過姐手姐腳滋滋遊遊典會畀你check in,一張機票咪幾千銀,不過奇就奇在個簽證咁撚緊
安檢唔駛排隊?人多時安檢都半個鐘
你急起上嚟,就識穿針架喇
如果香港5xx果D登機位,行好遠仲要等接駁列車,20分鐘都未行到。
19分鐘都ok啦
中轉要唔要出境拎行李其中一個因素好似要睇搭個間航空公司係咪當地主場
估計無online check in 係gate度叫人搞
傻閪 唔同機票都可以叫地勤幫你搞行李直掛,我自己有時出完trip會番香港再同一日飛其他地方,一落機過關前去國泰E1 W1 既counter check in俾埋行李牌佢就得,其實今次係俾大陸地勤跣左獲
SG真係顧客至上,試過有一獲已經碌緊出去跑道,突然機長開咪話要返閘口接返個客,結果delay左成粒鐘
李斯
正常唔係1個鐘前收counter咩, 40分鐘好好啦
咩係天龍人?
只會帶你去世界殯儀館

大陸內陸機係半個鐘
國際線係一個鐘
好似飛 KUL 坐 AK 轉內陸機去其他城市, 有得直接去到內陸嘅機場,入境嗰轉唔使拎行李再寄,人自己自接搵中轉國內線通道走。
其實E1 有堆轉機櫃位,佢有無去問過,我記得E1 係直接買一張機票轉機都可以轉機,唔駛入境。
個樓豬又用「坑」又用「直掛」
根本都係睇小紅書睇撚到壞腦
唔駛諗
就算香港轉機櫃有呢個服務都要比時間佢地揾
佢延誤咁耐個時間根本冇乜可能夠
井底蛙

得小紅書用直掛咩?
台灣人都係用直掛。

自己去下背包客棧睇,喺香港有撚forum 講旅遊咩,除咗香討之外,留番你去啦。

坑係用番內文條友寫。
喺香港有撚forum 講旅遊咩,除咗香討之外,留番你去啦。

你D中文真係...........
果個人應該有d身份
台灣人都係用直掛又點?
唔代表你唔係睇小紅書睇撚到壞腦
俄佬做嘢好慢
畀半日時間轉機可能都係啱啱趕得切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞