調查反映近七成港女唔打算結婚生仔

232 回覆
376 Like 16 Dislike
淨計生育對女性身體嘅影響,已經平等唔到
唔生仔 老左邊個照顧
駁唔到
反正根據佢講法啲女都係想比人包唔想做
好快會降到要aa 食雙餸飯仲要唔加餸自備餐具先唔拜金
香港婚姻制度女人咁著數D女人都唔想結
男人更加唔會諗
養車養樓養小朋友?
大佬,你去做下調查,有無10%做到?
5%我都當你贏

最重要靠父幹唔撚計
著乜撚數 有乜撚著數 除非個女人癲到職業騙子咁一開波就諗住離婚分條仔身家 如果唔係單結婚有撚用
事實根本得5%男人有資格生仔 窮人自己都顧唔掂其實學咩人溝女下下aa 真係笑死人
咁咪幾好
http://www.hkcd.com/content_app/2023-08/30/content_8597306.html
數據 二十尾至三十中跌最多
係你諗太多
如果你承認女人婚姻生育 = 放棄事業
即係承認 pay gap 係合理

對於兩個同樣工作同樣能力嘅員工
放棄事業 / potentially 會放棄事業嘅一方
培養價值自然較少
呢樣香港好公平,唔關男女單生結婚事,係香港hr眼中有十萬個原因壓你價,要壓價起上黎我深信佢地連男人會m痛所以要減2k都講得出
可以刺激生育率同消費,基本上就係派公屋
否則年輕人最大消費就只有租屋
咪臭係,樓主仲話港男俾人當sp,班港女要揾sp都揾鬼佬啦,疊埋心水做水魚啦

叫雞唔洗煩,搵錢掉佢就即刻幫含,唔洗又囈又西
唔生仔根本唔需要結婚,對大家都好
係唔打算同港男生仔啫
冇錯
去到30中全部中學同學都結哂婚
港女會唔會成為瀕危絕種動物?
女人唔打算結婚生仔
唔係因為自己唔想,而係搵唔到on9男人埋單
一個1-2皮文員,有個3-5皮男人埋身,真係唔要?
現實中多條佬幫佢比錢,洗費多個人孭,女人不知幾爽
港女用性別定型綁架港男,話男人無車無樓,
部分男人收入唔高,又充大頭,窮盡所有人工去買
離婚又可以分錢,性冷感又可以一腳伸開男人,
男人係no say,根本對女人黎講結婚無成本可言
如果係咁既話 應該係香港人會成為瀕危絕種動物
仲要出糧架
要收空置稅
點睇都係好事黎
香港生仔=幫黨提供奴隸仲生係咪弱能?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞