Baby Reindeer netflix

134 回覆
45 Like 29 Dislike
有無話爛尾唔好睇後幾集?
越後越好睇
最尾個次有感情我覺得未必有,似斯德哥爾摩多。
前幾次我自己估係上佢屋企上咗好耐都冇事發生,係中期慢慢升級,但已經泥足深陷(個人估毒癮有一定影響)。
不過overall 佢係貪慕虛榮冇錯,由佢第一次同佢吸個陣已經係,但我未必覺得比人性侵係自己攞嚟,條友軟硬兼施循序漸進去mind control 佢慢慢試佢底線,一個人係咁嘅state仲有幾大自制力真係體驗過先敢講,特別Darien一路都係領導嘅角色(comedy同吸毒都係),主角已經理所當然當咗自己係下把位,套劇最尾上佢到仲要同Darien講I am sorry I disappeared。
見到呢個cm就知唔啱我睇
你無睇哂呢個post
跟蹤狂只係個symptom,點解主角會咁做,後面有講
不過肯定有人睇唔明既

但呢套劇唔係個個岩睇就真既
我係完全唔知呢套劇講乜既情況下開始睇,結果一日睇哂

少劇透,就係其實呢套劇其實係關於性暴力、性向、未解決既Trauma
咁你係睇唔明
你唔明Darien事件對佢有乜影響
個人太過理性 / 生活太美滿 / 太後生
係會無乜共鳴
唔知有無人有聽《三叔公園》
鄒凱光有評論過呢齣劇
大致係話男主角一生都係loser
一個loser 既人平有乜好睇
只係英國元素(拍攝環境+演員口音)令佢有興趣
咁嗰啲穿越系動畫應該好啱佢睇
套套主角都龍傲天屈機
一隻手掌拍唔響
男主角都唔係咩正常人
灘叔心諗原來賣 ME2,賣菊花,賣 LGBT,就算樣衰無料都可以出賣自己比 netflix,早知就唔駛度橋度得咁辛苦 第四集開頭一無 Martha 成套即時跌 watt。可能套劇係當事人自編自演,嚴重自我 victimised,又放大自己d post trauma,明明當 Martha 係 condom,但又懶係貓哭老鼠。
Teri係trans
Yes
Martha嘅Scottish accent真係令我幾印象深刻,睇返啲訪問就知同本身演員嘅accent有幾大出入

三叔形容主角係loser係仆街但貼切,但呢樣先係引人想睇落去嘅原因。劇情令到觀眾會嬲會同情會疑惑主角嘅行為,甚至可能會令觀眾諗返起真實生活經歷,例如胸懷大志去做一件事但失敗收場,反而可以更加投入到主角嘅情緒。

我覺得主角loser定有能力嘅主角好似stranger things Eleven,各有各好睇嘅地方,可以睇曬
我都聽過一集三叔公園,都係三條佬傾偈吹水
三條佬吹水有咩好睇,reddit 同連登都大把唔同人嘅意見同理論
只係因為話哂鄒凱光當年都出名,所以有興趣睇吓佢做呢啲節目係點
岩岩睇左兩集, d字幕翻譯廢到 勁多錯別字
男主啲感情變化好複雜,真係要慢慢消化先理解到佢點解咁做
頭2集真係好L 難頂
辛苦過睇恐怖片
你咪撚柒啦,特登㗎

你有冇睇到條女嗰啲訊息?全部都係有啲錯字?

呢個係條女喺度扮可愛,特登咁樣

中文唔識睇咪睇英文囉,傻鳩
笑死
iPhon
通常佢做嗰啲行為第一吓睇到嘅反應都係覺得呢條友都係黐撚線,但係一路繼續睇落去就慢慢會理解到佢點解會咁樣做,到最後喺個台度獨白一次過解釋晒全部行為,嗰吓真係好似同佢一齊舒服晒咁
好撚好睇
師兄有無link
想聽
無,佢係live 講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞