Baby Reindeer netflix

128 回覆
41 Like 28 Dislike
好撚好睇
冇諗過咁好睇
雖然好唔理解男主角做既野,但係追看性真係好高
同埋呢套戲男女主角演技都好好,尤其是martha
點解條友唔講清楚?
第5集好fight club...
最後主角走得返出來無事
做左writer producer, 改編自己經歷做呢套劇
睇到後面先會明
有trauma, 生活不如意, 潛意識想有人validate佢既男性形象, 咁岩Martha比到佢
真係好好睇
初頭幾集好心寒好塞息
到後期既情感好真實
最後好同情主角同跟蹤狂
咁少人討論嘅 好好睇呀
諗住睇套thriller 點知最後哭撚晒
好同情男主角嗰種俾人abuse 都會覺得係自己嘅問題嗰種自我憎恨
My litle reindderr

sent from iphon
係咁嘅意思?
爭啲以為佢又想stalk個男人
2日睇哂 暫時今年最好睇
想知佢老豆話自己喺天主教大即係點?又問男主覺得佢係唔係男人
佢都係gay?
佢老豆都比男人性侵過?
外國好多天主教對男童性侵既醜聞,佢老豆應該都比人搞過
而且佢阿媽都知
個鏡頭影一影阿媽個堅定樣
個一刻好感動
如果最後Darrien就係現實中Netflix嘅人會好震撼
睇到覺得個男主角好撚戇鳩,好多嘢自己攞嚟鍾意活喺drama入面。
啲人話係 Gary Reich

不知幾享受個過程
睇你「自己攞嚟」嘅定義係咩。
我覺得佢darien個陣已經有心理問題,比個洗腦又好定還是佢內心深處本身有比佢誘導出嚟都好,然後依啲心理問題先導致所有事嘅發生。
佢想要人嘅approval去到病態嘅地步,人哋做咩都好,只要比到approval佢,佢就可以呃自己去接受。
但係佢最終上去Darion嗰度去接受人哋個offer嘅時候我覺得佢耐心都係貪慕虛榮,其實有好多嘢都係貪慕虛榮令到佢咁。
上面都有巴打分析得幾好,就係接受咗offer可以呃自己所有嘢都值得,覺得可以過到個trauma。當然佢三十幾歲人都屈屈不得志你話現實層面上唔係貪慕虛榮就假嘅,但心理因素加現實需要其實真係好難抗拒,我覺得如果同佢有一樣經歷嘅話其實大部分都係take個offer
我睇呢套片一直代入佢,當佢明知個男人每一次都非禮佢嘅時候,佢每一次都要上去其實已經係貪慕虛榮。
但我唔否定佢之後嘅行為係因為改一次強姦造成,但佢繼續留喺度兩日照顧佢隻貓,其實對呢條友都係有感情。
我睇呢套嘢嘅時候我覺得嗰次有少少唔算係強姦添 。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞