小紅書:為什麼香港人去深圳學車更好!?

257 回覆
31 Like 198 Dislike
字體缺字甩字就會用default字體代替,用日文fonts都會有呢個問題
剩係知香港考嘅話有啲路因為學生放假會易考啲
春天:潮濕,架車有開冷氣比較乾爽,考官鍾意坐多陣先落車,易pass
夏天:熱,架車有冷氣涼好多,考官鍾意坐多陣先落車,易pass
秋天:涼,架車一開窗有自然風吹過,考官鍾意坐多陣先落車,易pass
冬天:凍,架車有暖氣,考官鍾意坐多陣先落車,易pass
係咪一二一二隻腳?
好耐之前聽人講大陸考車要住响佢地場地一兩個月
天氣凍先適合着短裙
香港學車的確太貴, 我以前係美國考, 好似1百鎂都唔洗
個官未上車就開定冷氣啦
cls, 原來係10鎂
每次搭車去學條數無計?
攞到大陸牌都好似要雪一年先可以換香港牌
又多個行業萎縮
哦 咁睇下夏天多人著啲定冬天多人著啲
佢地係咁 乜都核撚突 求鳩其
嗰陣疫情停考塞咗一堆人
左右鈦唔識理?
(c) 你符合以下三項申請資格其中一項:

(i) 該執照是你在簽發國家或地方居住不少過六個月的期間內的任何一日簽發(證明文件包括有關護照以顯示出入境記錄或官方簽發的出入境證明,以及你在當地學校的成績表,或受聘公司發給的聘用期間證明文件等;因應個別申請的實際情況,本署可能會要求申請人提供額外資料以考慮其申請,申請人需提交的資料須視乎個別情況而定。);或

(ii) 在緊接申請之前,該執照已簽發給你不少於五年;或

(iii) 你持有發出該執照的國家或地方所發的護照或同等旅行證件。

六個月都簡單
轉到香港牌但轉唔到國際牌
反正班老屎忽 狂屌人之餘仲唔洗交稅
係時候俾佢地改善下態度
以前點會個個有車牌
依家個個一夠18歲換身分證+考車牌係必須咁款
男人女人都考
香港唔揸都想旅行自駕遊出去做炸彈
海鮮要冷藏
3年疫情加移民潮關係
要等5年先可以轉香港牌.
暑假,啲學生衝晒去考
要6個月係上面住,仲要5年後先可以換香港牌,都唔知有咩著數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞