周凱旋基金會捐6000萬 資助全港逾1.5萬名女學生報考明年DSE!

407 回覆
14 Like 126 Dislike
無point講然後講兩句人身攻擊就當發表咗意見
點告一個人唔捐錢俾你係咪可以告乳癌基金唔捐錢俾我
不如大學學位比哂女仔算啦
男仔讀完中學全部同我出哂去撈地盤
咁依家有兩個學生能力相同,但因為佢嘅性別而決定獲得/唔獲得資助,咁樣係唔係歧視?
甚至係能力較好既band 1男生冇,能力較差既band 2,3女生有,咁係唔係歧視?
垃圾公關
你係李澤鉅定李澤楷?
咁緊張李嘉誠副身家做乜?
所以你明點解職場上高層往往係男人多
因為佢地可以係一個不公平環境中脫穎而出
本身個tier都高幾班
首先男人都會中乳癌,而另外醫療類基金捐款一定有審查,有審查就不會有事
林鄭淨係捐錢比男乞兒 唔俾女乞兒算唔算歧視
舊時代先係渣
唔計地盤類藍領職業
90後高層我體感係女人較多
真, 頂層都仲係可能男人多
但係高層女人肯定女人多
有審查就得佢都有審查,見到女就得
正臭閪
講真,周凱旋呢次真係棋差一着。今時今日嘅香港,女性絶對唔係弱勢,起碼經濟上唔係。咁樣區別捐錢,又唔會慳得幾多錢,但就會給人話柄。唔捐反而冇事,而家畫蛇添足做多咗,反而會招來怨懟。
連登仔有本事咪娟60,000,000贊助全港男學生考試

屌你老母連登仔口爽荷包立,成世人淨係識攤大手板攞錢
咁李嘉誠基金會係咪應該都要出嚟捐埋男同學嘅考試費呢?
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23736034&extra=page%3D1&page=1

Baby Kindom啲媽咪都仲正常
係連登先有啲傻鳩鍾意扮極端女拳唱反調
博出位舉高個屎忽俾人屌
最好唔好捐中国香港愈來愈亂
佢想講政府唔再資助dse考試費
點解我地要為人地既歧視行為補鑊?
其次,我既然覺得依個行為係歧視男性,點解我要做另一個行為去歧視女性?
支持 誠哥萬歲
人哋有咩錯?
幫女學生就叫歧視男性?
估唔到連登仔同乞兒一樣,唔俾錢佢就叫做歧視
呢D好可能係因為有仔,針拮到肉就知痛至咁講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞