Apple Mac 產品行銷團隊高管:MacBook 8GB RAM 已夠用 適合各種應用場景

197 回覆
13 Like 138 Dislike
8gb 開機都冇咗一半ram

利申: m1 + 8gb ram
唔知佢自己同佢條team 用唔用8gb ram
至少 32gb 先夠用
不嬲最少16G
打機要32G+
MacBook手飾嚟既啫,邊個用佢做野
港女開50 tabs
撚狗法
開完唔用既又唔閂,成堆野係度見到都癲
見到有用既資料 cap 完連 reference 落Notion 就搞掂啦

就算再多tab 要用,裝個 extension 自動 freeze 啲暫時唔用既又得
焊死啲RAM就係防止你班撚樣自己買ram插
$1500買到四條8GB,點可以俾你哋咁做?
iPhone 256 & 512GB容量差價$1700

千七你加多幾舊水 可以買到部屌米512GB 行UFS 4.0嘅機

Apple硬件賣貴好多倍
近排美國MBA m1 $700 其實齋文書都唔錯掛
最cls係
你幫佢嘅時候
佢不斷咁樣搵邊個tab先
係要畀你睇嘅嘢

同埋撳佢眼都花 都搵唔到
焊死已經 值得永不錄用
windows laptop自掘墳墓整個modern standby 呢樣嘢macbook已經無得輸 macbook standby 好太多倍
BTW 其實唔關男女事, 係個人能力問題, 你睇呢度都好多人係咁
講真我真係未試過用apple silicon 嘅mac 會用到hang 機
你地點做到
好多廠學apple 咁做
永不錄用
唔知歐盟幾時出聲呢
剪片,畫3d圖個d 64-128

唔係你preview都lag機
唔係無得插火牛用WINDOWS機平靚正
MAC做到既野PC全部都做到,但MAC機做得PC機幾成野就還神啦
我自己換左notebook RAM 32GB X 2 =64GB先千幾蚊
本來打算換16 X 2就算但睇下價錢咁平就換多D RAM算啦
我長插火牛永不特機+關機24X7長開,有錢買MAC機無錢交電費嗎
1條notebook 3星32g ddr5 ram 6舊幾水

蘋果收你3千
咁點解要買laptop
當年挖礦Display卡天價但notebook正常價買左部3070,長插電當PC用等於3060TI都叫做夠用既
等出5090先砌番機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞