瑞士行程請教

91 回覆
9 Like 8 Dislike
我係瀑布鎮停車場外鳩泊無俾錢,無人周
第二日乖乖地泊入去,就收左13CHF
chur 到仆街
想行5湖點知柒左
原來6月15號纜車先開
係zermatt 4日附近有無d咩好去
zurich 冇嘢行
五湖四月未必溶雪
千幾蚊有幾貴
好心你班柒頭 冇錢就咪撚去瑞士啦
餐餐都Coop都唔知你班友去旅行做乜鳩
Bettmeralp
或者去玩sledge

五湖纜車唔係18/5開咩?
應該係Blauherd行番去Sunnegga?
Sunnegga隔離有細字寫6月15 先開
多謝你等我仲plan左五月尾去行
借問聲係咪有city pass一個月任搭?
得咁短時間 就skip左luzern佢啦
留兩日住grindelwald 去first同interlaken
剩番既時間去埋最值得去既zermatt
去完zermatt 你會返唔到轉頭去jangfrau放係後面會好啲
我自己都柒左
我6月頭
本身都係睇佢寫5月18開諗住6月實ok
估唔到咁多人話zermatt最值得去
我plan個時仲plan左grindelwald最多日
想去哂少女峰同first
我自己都柒左 預左3日係策馬特
酒店又cancel唔到 都唔知多左一日出黎可以做啲咩
聽完巴打們講,我都放棄琉森啦

Zermatt 同Grindelwald各住兩晚

好彩zermatt 間酒店仲加到晚
本身$900一晚,而家$2200 兩晚

琉森間酒店七百幾蚊晚 仲包早餐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞