[JFFT] 只是為了好玩的團隊 2024討論區(117) 不再是網絡孤島 - 世界大戰

1001 回覆
7 Like 10 Dislike
2200影到 disco 2215先完
仲有機會在場
條女係話「火車瓹山窿」嗰陣比人非禮

Which is 係 Disco night 30-45分鐘之前
辯方早前爭議,被告在Disco Night時並不在場,裁判官梁雅忻認為辯方的說法不切實際,而兩名粉紅色組員亦供稱在現場看到被告,遂裁定被告案發時在場。
4:0 我唔敢相信
黐撚線條燈燈床無乸神神走去講NBA
咩腩肉讓一追四定啲、木狼google隊…
而家雞塊主場半場輸緊26分molamola
閉路電視紀錄清楚明確顯示,我在當晚晚上2200即Disco night完結時才剛剛進入營地。而綜合咁多個所謂話見到我嘅控方證人,佢哋都不約而同咁指出「火車瓹山窿」後大約30至45分鐘disco night先活動結束,以證人周祉瑜證供活動 2215 就結束,向前計返30-45分鐘都仲係2130-2145 我根本冇可能喺現場。
呢個佢自己claim
因為收晒錶
冇客觀證據證明到幾點玩捐山窿
但係有證人話佢係現場出現
呢個post之前笑鄧哠然啲柒頭仲敢唔敢出黎單打打
呢度啲人全部跟新聞稿依書直說,邊有單打
如果
法庭係講fact

你下下‘’如果‘’使閪判咩傻閪
真係好多弱智仔
證人唔代表一切
夠有證人話佢非禮 咪又唔入
原來佢仲有另一單

普通襲擊罪則指控被告在 8 月 21 日凌晨,在營地宿舍談論性話題時,要求事主借出手,示範如何捏一名女性的胸部,來回掃事主的手臂,又問及事主的性經驗,令她感到不舒服。

官分析證供指,辯方不爭議被告在宿舍客廳,並作出上述行為,但官認為事主始終知道當時談及性話題,而被告要求她伸出手臂,是牽涉性的示範;又指即使被告作出示範時,事主覺得不舒服,但她沒有拒絕或縮手,或表露出任何不悅的神情。

官續指,縱使被告作出的行為「不會受歡迎或者被接受」,但被告未必知悉其行為不受歡迎,事主亦是自願伸出手。官總結指控方未能舉證至毫無合理疑點,裁定兩項罪名均不成立。
咁依樣你又講得啱,證人唔代表一切
證人都已經肯定睇到係佢做,都係告唔入

裁判官梁雅忻分析證供指,事主沒有目睹觸碰她的人是誰,而控方依賴事主身後的朋友 A 的供詞,辨認該人是被告。法庭接納 A 的證供誠實可靠,亦接納被告其他組員,舉證被告在「火車捐山窿」環節時在場。

不過,官指出被告所屬的「淺粉紅色」組別,有 3 名男子均蓄金色短髮、髮型相若,從背後看的外型相似,而 A 沒有根據五官辨認被告,她描述的外貌特徵不突出,她與被告事前亦不認識,若單憑她在案發短短數秒的觀察,未能毫無疑點地辨認該人是被告。
建議床狗還機械神父一個公道
永昌宮勁中喎

https://www.instagram.com/p/C6pXa8_BigZ/
所以我咪話佢好彩
比假證 有咁岩無cam影到
如果有少少影到佢 個官一定會判佢入
我上堂既機會多過呢度人
笑到仆街 好耐無見呢句
呢度d傻閪同chatroom真係無異
你已經認定條友有非禮
講咁多做咩??
個官要判唔會睇單一證人 證供就判
但如果多份證供吻合 被告又唔誠實
咁被告要入罪就易好多

最撚柒就係講大話仲要打上台搞鳩床
我無認定佢有 一直講佢係講大話 仲要打上live 講only
衰撚過借台上位個d臭腳ching
你有無諗過係證人認錯 或者屈先
我反而覺得 如果被告講大話 單野都完左 唔洗再搞大佢喎
第一次覺得你公道
如果既野就無人知
但事實就係有人打上live話唔係現場
咁事實的確可以係當時不在現場like what he claim
咁你又講:「如果有少少影到佢 個官一定會判佢入」
有老閉 有證人認到 仲如果咩的確咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞