雞蟲電話checker

205 回覆
420 Like 87 Dislike
啱,睇下先
好似啲管理員mark低啲住客特徵咁
屌你老母終於到畜生雞蟲流出 快撚d死啦屌你老母
2024年香港, 仲睇咩條例。
RPA + andriod模擬器
推一推先 學術研究
根據《私隱條例》第2條,「個人資料」是指任何直接或間接與一名在世的個人有關的資料, 以及從該等資料直接或間接地確定有關個人的身份是切實可行的。
都係嗰句,有長官電話咪犯法,冇就唔犯法,就係咁簡單
人哋brute force 試晒所有電話號碼咪一樣
整啦 驚乜鳩
整就唔好驚
我無份叫
不過真係想知人哋叫唔叫關你咩事
咁寫個算命網,user輸入8位數既生日(但因為我programming 廢,唔識check yyyymmdd, 所以user入任何8 digits都有output) ,網站輸出[0, 21]range入面既數字,indicate你一生有幾多段感情:

0: 冇你份
1-21: 幸福jj, 21個個真係男人既夢想

個網冇洩漏任何個人情報,算命係靠一堆pre generate 既sha256 hash去provide randomness

咁樣會唔會犯法呢?
應該冇長官係入面
最多得休班警
勁好生意 24 條女 真係由朝扑到晚
你個JSON 入面只有 2組數字 又無提供對應人名資料嘅話問題不大。

驚嘅可儲存 message digest 後嘅數字做 database 。 咁你對嘅都只係人哋俾果組 number 嘅MD value ,連電話 number 都唔係。

MD value 本身又唔可以反向譯嘅,你就算直接 public MD value 人哋都唔可以單透過MD value 本身得到個正確號碼。 反而如果用 symmetric encryption 理論上人哋有機會攞到個 number
入面有某勢力電話既話
你呢個po 都犯法
點解唔整埋雞嘅電話checker

多謝各位ching既意見
因為唔排除有休班警係個list到
我都係決定唔冒險了
得罪權貴就算放個屁都係犯法
我唔想成世返唔到香港住
香港電話number得8個字 brute force唔使一粒鐘都match翻晒你啲hash
當呢個post出街後 所有後來新加電話一律無視
實會有人借刀殺人
支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞