日本旅遊討論區(52)

442 回覆
2 Like 1 Dislike
屌我red同mmpower都唔得名都係跟張卡
5月10幾號會去關西10靚日 希望未開始梅雨季啦
仆佢個街 出返東京2日都萬里無雲
仲熱到仆街添
HSBC VS無問題
Ching 係自駕?
視乎興趣,旭山動物園其實大到可以行全日
完咗仲去來回富良野比較趕

Day 7 應該就算自駕似乎都chur咗啲?
就算梅雨早咗完,之後緊接而來係炎熱夏天
除非有特別event、想去玩水、高山、室內活動之類,
一般行街熱到人都溶
Day2當日自駕,旭山預行3~4小時,中午趕去ハーブガーデン富良野午餐,跟住去白鬚瀑布、白金青池、最後森林精靈露台...

其實Day7~Day10本身有2個計劃
第一個係札幌搭北斗特急去函館,之後Day9先至渣車上番洞爺湖->有珠山->登別,Day10登別渣車去新千歲。
第二個係上面果個,札幌渣車經定山溪->洞爺湖->有珠山->函館,Day9函館搭北斗特急去登別,Day10登別搭高速巴士去新千歲。
但係我個朋友話唔搭JR,Day7、Day9~Day10渣車,話咁樣平d方便d。
其實我有諗過唔去定山溪,感覺果度好似無乜特別景點。
今日下晝有返少少雲
同埋入咗瓦遮頭地方就即刻涼返曬
會死人的
每日出去食完野就返酒店
如果臨飛果日想去酒酒井outlets 係咪可以去機場check in左寄左行李先?
留意check-in counter開放時間
想問下東京去國營常陸海濱公園
有冇咩pass係包?
來回成萬yen
旭山動物園啲企鵝會睇到唔想走
入去即睇一次 走前再去睇多次
東日本外國人向嗰幾張pass全部都得
Shibuya sky 遲左買,下個星期去。得返上晝啲時間,係未唔去好過
睇吓天氣報告囉 好天其實都可以一去 唔差嘅
你仲有飛買咪算好咯,禾大半月前去日本,之前早兩星期上網買,我去期間冇公眾假期但所有飛都賣哂
名古屋搭巴士?
冇直車又唔係冇車,轉車之嘛
唔想轉車又唔想貴咪巴士
東京去最快係點計出黎
你一落機就去金澤即係由機場開始計
NRT去金澤仲遠過KIX去金澤
HND同KIX去金澤差唔多時間

KIX去 都係係敦賀樓上樓下轉姐

要平就得NGO落轉巴士 時間上就耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞